Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Uddannelse
Mandag den 6. juli 2020
Flere søger mod
teknik og naturvidenskab
Interessen blandt de unge for at læse en STEM-uddannelse stiger igen i år. Det viser opgørelsen over ansøgningerne til de videregående uddannelser for 2020 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

I forhold til 2019 er søgningen til diplomingeniøruddannelsen steget med to procent, mens interessen for uddannelse til civilingeniør er steget 12 procent. Og indenfor naturvidenskab er stigningen på otte procent.

Formand for Ingeniørforeningen IDA, Thomas Damkjær Petersen, er naturligvis glad for de unges øgede interesse:

– Det er glædeligt, at flere unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, siger han. – Men den flotte søgning er dog kun et fingerpeg, og først når vi ser, hvordan det endelige optag på STEM-uddannelserne ender, kan vi begynde at glæde os rigtigt.

Erhvervslivets efterspørgsel

Ved det seneste optag på de videregående uddannelser, blev der optaget færre på ingeniøruddannelserne, hvilket ifølge IDAs formand ikke er godt for erhvervslivets efterspørgsel på denne gruppe.

– Kompetencer på felter som teknologi, naturvidenskab og it er efterspurgte, og hvis Danmark og danske virksomheder skal indfri ambitionerne om øget digitalisering og ikke mindst komme i mål med den grønne omstilling, så skal vi sørge for at sikre kvalificeret arbejdskraft herhjemme, siger Thomas Damkjær Petersen.

5.000 flere studiepladser

Grundet corona-pandemien er der lavet en ny bred politisk aftale, der sikrer 5.000 flere studiepladser på områder, hvor erhvervslivet savner kvalificeret arbejdskraft, og derfor er Thomas Damkjær Petersen også fortrøstningsfuld.

– Politikerne har lavet et godt og langsigtet fokus på, at Danmark får de rette kompetencer til at lave de rigtige løsninger. Det er dog vigtigt, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten af vores uddannelser i forbindelse med et eventuelt øget optag. Hvis ikke pengene følger med, vil det gøre mere skade end gavn, siger han.

I alt 94.604 unge har i år søgt en videregående uddannelse


Gå tilbage

Flere unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men den flotte søgning er kun et fingerpeg, for først når vi ser, hvordan det endelige optag på STEM-uddannelserne ender, kan vi begynde at glæde os rigtigt, siger formanden for Ingeniørforeningen IDA, Thomas Damkjær Petersen. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg