Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Indeklima
Torsdag den 4. maj 2020
Danske hjem er
varmere end WHO anbefaler
En undersøgelse gennemført af den tyske virksomhed Tado°, som producerer intelligente varmestyringssystemer, viser at temperaturerne hen over sommeren er for høje i de fleste europæiske hjem. Det er til skade for ældre og folk med underliggende sundhedsproblemer...

Undersøgelsen blev gennemført i 150.000 hjem fra juni til august 2019 mellem kl. 12-18, og den viser en samlet gennemsnitlig indetemperatur på 24,1 grader C. Og ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO bør temperaturen ligge på mellem 18 og 22 grader C, afhængigt af hvilket rum der er tale om.

Især ældre mennesker lider under høje temperaturer, og det er en større forekomst af kroniske helbredsmæssige tilstande, som er et stigende problem.

Varmerekorder

19 ud af de 20 år, hvor der er slået varmerekord, har fundet sted siden 2001. Og med en forventning om endnu flere hedebølger forårsaget af klimaforandringer, vil endnu flere ældre borgere og folk med helbredsproblemer derfor skulle forholde sig til de høje temperaturer i deres dagligdag.

Det er imidlertid ikke kun de mest sårbare, der lider, for varmen påvirker alle. Den kan f.eks. skade evnen til at regulere kropstemperaturen, hvilket kan føre til sygdom.

Kan klimaanlæg redde liv?

Ifølge EET Europarts, som forhandler Smart Thermostats fra tyske Tado°, så kan man med en aircondition eller varmepumpe med kølefunktion holde rumtemperaturen behagelig og dermed afhjælpe den påvirkning, som varmen kan have på helbredet, i form af f.eks. dehydrering eller hedeslag.

Antallet af airconditionanlæg på verdensplan anslås derfor at blive fordoblet fra 1,6 mia enheder i 2016 til cirka 3 mia enheder i 2030.

Herhjemme, hvor varmepumper med kølefunktion er mere udbredte end airconditionanlæg, anslås det, at der i 2020 er cirka 76.000 varmepumper, og tallet forventes at stige til 178.000 i 2035. Brugen af airconditions og varmepumpeanlæg med kølefunktion vil formentlig stige yderligere denne sommer grundet coronavirussen, som vil medføre at store dele af verden netop dette forår og sommer vil bruge mere tid indendørs.

Negative bivirkniger

Men airconditions og varmepumper forbruger også megen energi. Jo flere airconditions vi bruger des mere varm luft og skadelig kølevæske vil de derfor pumpe ud.

Undersøgelser har vist, at i varme perioder kan airconditions få en bys temperatur til at stige med mere end 1 grad C.

Intelligent styring

En intelligent termostat som f.eks. Tado° Smart AC Control, der kan bruges til at styre både varmepumper og airconditionanlæg, kan hjælpe med at skære ned på energiforbruget i boligen, samtidig med at der opnås et køligt og sundt indeklima. Ved hjælp af geofencing slukkes airconditionanlægget eller varmepumpen nemlig, når den sidste person forlader hjemmet, og den tændes først når den første person kommer retur.

Når der registreres et åbent vindue, så afkobler Tado° airconditionanlægget eller varmepumpen for at undgå, at kold luft går til spilde. Derudover får Tado°-brugerne en månedlig rapport over, hvor megen energi de forbruger, hvilket kan hjælpe dem med at nedbringe spild.

Tado° appen gør det også muligt for venner eller familiemedlemmer på afstand at hjælpe med at styre indeklimaet i hjemmet, når der er brug for det. De kan se den nuværende temperatur og niveauet af luftfugtighed og kan så justere derefter. Derudover er der en Air Comfort funktion, som holder øje med, hvor frisk luften er og registrerer forurening i luften udenfor hjemmet. Det kan f.eks. være ozon, som er særlig høj på de varme dage.

Om Tado°

Tado° er grundlagt i München i 2011 og virksomheden har i dag en stærk position inden for intelligent styring af klima i hjemmet. Yderligere information på www.Tado.com.

Om EET Europarts

EET Europarts er distributør inden for: Server, Computer & Printer parts, Storage & Network, Mobile Parts & Accessories, Consumer Electronics, Surveillance & Security, Professional AV & Digital Signage, Point of Sale & Auto ID samt Logistical Services.

Virksomheden forhandler mere end 1.000.000 varenumre fordelt på mere end 700 forskellige varemærker – herunder HP Inc., Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, MicroConnect, MicroBattery, Ubiquiti Networks, HP Procurve, Cisco, Synology, Qnap, Bang & Olufsen, JLab, Amplifi, Kensington, Tado°, eStuff, Speck, MicroSpareparts Mobile, Axis, Hikvision, Bosch, MicroView, Milestone, NEC, Philips, Epson, VivoLink, Airtame, Zebra, Honeywell, Star Micronics, Datalogic og Datamax.

EET Europarts er en del af EET Group, grundlagt i 1986. Har i dag 26 salgskontorer i 17 lande fordelt over Europa. Koncernen beskæftiger mere end 575 ansatte, servicerer mere end 43.000 forhandlere og ekspederer mere end 1.100.000 leverancer om året. EET Group har hovedsæde i Birkerød og logistikcenter i Ballerup.


Gå tilbage

Danske EET Europarts forventer, at klimaudviklingens stigende temperaturer vil medføre, at stadig flere danske hjem vil blive udstyret med en aircondition eller varmepumpe med kølefunktion for at holde rumtemperaturen behagelig og dermed afhjælpe den påvirkning, som varmen kan have på helbredet. Klik for større billede

Tado° Smart AC Control kan bruges til at styre både varmepumper og airconditionanlæg. Den kan derfor hjælpe med at skære ned på energiforbruget i boligen, samtidig med at der opnås et køligt og sundt indeklima. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Apantac-dec-2020---AVM_330.jpg