Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ingen ansættelsessamtaler
Lørdag den 4. april 2020
Illum ansatte 60
på basis af selfie-videoer
Den klassiske ansøgning med dertil hørende CV kan med fordel suppleres med en video, som ansøgeren selv laver med sin mobil eller sit webcam. Videoen giver nemlig et mere pålideligt indtryk af ansøgerens personlighed og kunnen...

– Vi bruger grundlæggende videoscreening af to årsager, siger Illums HR-chef Claus Moll. – I videoen er personlighed, udstråling og brandmatch meget tydeligere end i en ansøgning, og så kræver det langt færre ressourcer at gennemgå kandidaterne på video.

– Før i tiden havde vi kun mulighed for at indkalde 3-5 kandidater til samtale, men med de personlige videoer kan vi lære 20 kandidater at kende på den samme tid, så nu har vi faktisk et meget større udvalg af kandidater at vælge i mellem.

Personligheden er vigtig

Rekrutteringsekspert i Seeknspeak, Camilla van Dijk, har flere gange givet den traditionelle ansøgningsproces en opsang, og hun kan nikke genkendende til, at videoen som værktøj giver et mere præcist billede af kandidaten.

– Vi glemmer ofte, hvor vigtig personlighed er i forhold til, om ansøgeren er det rette match for virksomheden, siger hun. – Man har det med kun at fokusere på erfaring, men det holder jo ikke, hvis mennesket alligevel ikke passer ind i den pågældende organisation. Og det er jo kedeligt, hvis man først opdager det langt inde i processen – eller måske efter at man har ansat vedkommende!

– Nogle virksomheder bruger video for at få de rigtige til samtale, og for andre erstatter video simpelthen den personlige samtale helt...

CV'er er bagudrettede

– Med CV og ansøgning kigger man meget bagud i tiden, siger Claus Moll. – Og i interviews forfalder man ofte til at spørge om erfaring, frem for andre afgørende faktorer som f.eks. adfærd og personlighed.

– Det andet problem ved CV og ansøgning er, at man har det med at vælge kandidater, der minder om en selv, eller som minder om kandidater man tidligere har haft succes med. Og det skaber jo ikke særlig meget udvikling.

– Og det tredje problem er, at fordi processen er så ressourcetung, så har man det med at vælge en af dem, man har haft til samtale, selvom det måske ikke helt var det rette match, i stedet for at indkalde flere til samtale.

Hyrede 60
medarbejdere uden samtale

Hvert år op til jul opstår der et stort behov for sæsonmedarbejdere hos Illum, og julen 2019 var ingen undtagelse. Stormagasinet modtog hele 680 ansøgninger til de midlertidige stillinger som juleassistance. Af dem inviterede man cirka 100 til at indsende videoer, hvor de skulle besvare en række spørgsmål. Og ud fra de tilsendte videoer ansatte man så over 60 nye medarbejdere – uden at holde en eneste samtale. Videoerne gjorde det meget nemmere at præsentere en kandidat for flere afdelingschefer, og til sidst placere de rigtige personer i de rigtige afdelinger.

Rekrutteringen af juleassistancen var for Claus Moll en stor succes, bl.a. fordi man fik en bedre fastholdelsesrate end tidligere.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+