Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Mediestøtte
Søndag den 9. februar 2020
Fyn har for få
penge til tv-serier
Klaus Hansen fra FilmFyn A/S er glad for filmstøtten, for den har gjort 2019 til et vældigt travlt år for filmbranchen på Fyn. Men der er kun penge til en enkelt tv-serie om året.

Den 1. november 2018 indgik den daværende kulturminister en aftale med samtlige af Folketingets partier om filmpolitikken for 2019 til 2023. Et hovedafsnit i filmaftalen "Film fra og i hele landet" blev indledt med "Der skal produceres film i hele Danmark", skriver Klaus Hansen i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende. – Det betød, at 2019 har været et år med enormt stor filmaktivitet på Fyn, og det har betydet, at den fynske filmbranche har fået et ordentligt skub fremad.

– Det som Fyn kan på filmområdet, skal Fyn også kunne når talen falder på tv-serier. Men de nugældende film- og mediepolitiske rammer giver kun FilmFyn mulighed for at støtte knap en tv-serie om året – fra de sidste tre år: "Fred til Lands", "Tinka" og "Kongespillet", og i 2020: "Den som Dræber". – Hvis Fyn skal kunne give et effektfuldt bidrag til hele Danmarks kulturbillede, så skal det være muligt at støtte to-tre tv-serier om året. Dette kan ske ved at øge den nuværende Public service-pulje, som foreslået i den tidligere regerings medieforlig, til 100 millioner kroner – og at lade en del af denne pulje blive administreret af de regionale filmfonde der findes i dag, herunder FilmFyn, skriver Klaus Hansen.

Kilde: fyens.dk


Gå tilbage

– Det er vigtigt at politikerne i de kommende medieforligsforhandlinger møder udfordringen ud fra en helhedsbetragtning. Men helheden består af forskellige elementer og løsninger, herunder tv-serier fra hele landet, skriver Klaus Hansen fra FilmFyn i et debatindlæg i Fyens Stiftstidende.- Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+