Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Global Digital Readiness Index
Tirsdag den 4. februar 2020
Danmark stormer
frem på global it-liste
Danmark indtager fjerdepladsen i en ny global analyse af 141 landes it-parathed. Det er en fremgang på otte pladser fra 12. pladsen i 2018. Øverst på listen er de to bystater Singapore og Luxembourg samt USA.

Med fjerdepladsen placerer Danmark sig i verdens absolutte elite, når det kommer til digital parathed. Det viser en ny rapport, Global Digital Readiness Index, som er udarbejdet af it-virksomheden Cisco på baggrund af data indsamlet fra bl.a. Verdensbanken, FN og World Economic Forum.

Rapporten undersøger i hvor høj grad enkelte lande er i stand til at udnytte de teknologiske muligheder i forhold til en række parametre som f.eks. erhvervsklimaet, teknologisk infrastruktur, offentlige og forretningsmæssige investeringer, start-up-miljøet samt teknologisk adaption.

Forrest i Norden

Danmark ligger altså foran de andre nordiske lande, og er samtidig hoppet op til en 4. plads i 2019 fra at have ligget på en 12. plads i 2018.

– Mange politikere og virksomhedsledere taler om, hvor digitalt Danmark egentlig er. Nu kan vi præsentere en analyse, der rent faktisk viser det, siger Carsten Videcrantz, adm. direktør for Cisco Danmark.

Infrastruktur og erhvervsklima

Der er særligt to områder, hvor Danmark scorer flest point. Det gælder muligheden for at drive forretning i form af et stærkt erhvervsklima samt vores teknologiske infrastruktur.

– De seneste års store investeringer i teknologisk infrastruktur fra både virksomheder og det offentlige er en af hovedårsagerne til, at Danmark rykker så højt op ad listen, understreger Carsten Videcrantz. – Det er også noget vi oplever i vores arbejde herhjemme, hvor vi ser en stor dansk appetit efter digitale løsninger – lige fra forbundne byer til produktionsfaciliteter.

Vi halter bagud på kompetencer

I forhold til indbyggernes kompetencer, også kaldet menneskelig kapital, kommer Danmark ind på en 13. plads. Ifølge Carsten Videcrantz kan det tal forbedres med et større fokus på uddannelse og ikke mindst fokus på at få flere kvinder ind i it- branchen.

Metode Global Digital Readiness Index-rapporten er baseret på syv komponenter:

 • Fundamentale behov (Basic Needs)
 • Menneskelig kapital (Human Capital)
 • Erhvervsklima (Ease of Doing Business)
 • Private og offentlige investeringer (Business and Government Investment)
 • Start-up-miljøet (Start-up Environment)
 • Teknologisk infrastruktur (Technology Infrastructure)
 • Teknologi (Technology Adoption).


  Gå tilbage

 • > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+