Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Skiftet til DVB-T2
Søndag den 19. januar 2020
Undgå sort skærm
den 31. marts
Den 31. marts omlægges de luftbårne tv-signaler til DVB-T2. Det betyder, at ældre tv-apparater, som kun understøtter DVB-T, ikke længere kan modtage de danske antennesignaler.

DVB-T2 står for Terrestrial Digital Video Broadcasting version 2, og ikke overraskende er det distributøren af antenne-tv, Boxer, som gør opmærksom på problemet.

Det er fjernsynsapparater fra 2011 eller tidligere, som ikke kan modtage DVB-T2, og løsningen er enten at købe et nyt tv, eller at anskaffe en modtageboks, som Boxer i parantes bemærket tilbyder sine kunder til halv pris. Men man kan naturligvis også vælge at skifte til satellit-tv, eller satse på netbaserede ydelser som TV 2 Play og dr.dk.

Ændringerne sker på baggrund af en politisk beslutning, hvor frekvenser over 700 MHz bliver frigjort til mobiltelefoni. Læs mere på DRs hjemmeside her.

Tjek om dit tv er klar

Boxers kunder kan afprøve, om deres tv er klar til omlægningen på følgende måde:

Gå ind på kanalplads 29 og tjek, om du kan se Animal Planet. Kan du se kanalen, så har dit tv DVB-T2, og du er klar til omlægningen. Kan du ikke se Animal Planet, så skal du udskifte dit fjernsyn eller anskaffe en tv-boks.

Har du flere tv, så husk at tjekke dem alle. Også det i sommerhuset.

Spar 50%

I forbindelse med omlægningen kan Boxers kunder bestille en eller flere Boxer Smartbox med DVB-T2 til halv pris, nemlig 399,50 kr mod normalt 799 kr. Boksen skal bestilles online via "Mine Sider" på Boxers hjemmeside. Læs mere om Boxer Smartbox på her.


Gå tilbage

– Omlægningen den 31. marts betyder, at fjernsynet skal have DVB-T2 udstyr for at kunne vise de nuværende tv-kanaler fra Boxer og DR, skriver Boxer i en kundeinformation. På almindeligt dansk betyder det, at man enten skal have et fjernsyn, der er fra 2012 eller nyere og/eller have en moderne tv-boks koblet til fjernsynet. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+