Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

E-handlen i 2019
Lørdag den 4. januar 2020
Vi shopper på nettet
som aldrig før
Danskernes forbrug på nettet vokser. I gennemsnit er der lagt 16,2 % flere ordrer online i 2019 i forhold til 2018, mens omsætningen er steget med næsten 10 %. Det viser nye tal fra team.blue Denmark.

Team.blue Denmark står bag en af Danmarks største webshopplatforme med brands som DanDomain, SmartWeb og ScanNet.

– Det er fedt at se, at det går så godt for den danske e-handelsbranche. Og det er ikke kun de store, som vækster, men også de små, siger Anders Eiler, som er salgsdirektør for e-commerce hos DanDomain, SmartWeb og ScanNet.

Også hos FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, oplever man en stigende vækst. Ifølge foreningens halvårsanalyse for 1. halvår af 2019, så er danskernes samlede e-handel i 1. halvår 2019 på 71,2 mia kr, hvilket er en stigning på 11,9 % eller 7,6 mia kr i forhold til 1. halvår 2018.

– Det er en imponerende vækst, siger FDIH's adm direktør Niels Ralund, – og samtidig kan vi glæde os over, at hver fjerde kunde forventer at handle endnu mere i fremtiden, mens blot 5 % vil skære ned på deres digitale forbrug. Der er virkelig grund til optimisme i branchen...

Hos team.blue er man også glade for udviklingen:

– Det er inspirerende at være med på den rejse, og det giver os kun endnu mere blod på tanden til at sikre vores kunder en endnu større vækst i 2020, siger Anders Eiler.

Stadig flere bruger fra mobilen

Udover at danskerne shopper online som aldrig før, så gør de det i høj grad også fra mobilen. 55,3 % af alle ordrer, der er foretaget i 2019, er nemlig foretaget fra mobilen, ifølge tallene fra team.blue Denmark.

Det overrasker ikke Niels Ralund, som tidligere har spået, at køb via smartphones ville overhale computeren. Ifølge FDIH's undersøgelser skyldes det især bekvemmelighed:

– Det er nemt at handle fra mobiltelefonen, og man kan handle, når man har tid – hjemme fra sofaen eller i bussen på vejen til arbejde, forklarer Niels Ralund. – For mange er det efterhånden mere naturligt at foretage køb på mobilen frem for på computeren!


Gå tilbage

I forbindelse med handel på nettet er computeren overhalet af smartphonen. Helt konkret så er 55,3 % af alle online-ordrer i 2019 nemlig foretaget fra mobilen, ifølge tallene fra team.blue Denmark. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+