Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Utryghed i julen
Fredag den 27. december 2019
Vi køber alarmkameraer
som aldrig før
Stigende utryghed og teknologiske fremskridt har sat skub i salget af indbrudsalarmer til hjemmet – til trods for, at der sker færre indbrud. Stor byggemarkedskæde oplever en markant stigning i salget – og december er den travleste måned.

Tanken om et fremmed menneske, der endevender ens hjem, får i stigende grad danskerne til at købe alarmsystemer i form af bl.a. overvågningskameraer – til trods for, at det faktiske antal indbrud er på det laveste niveau i 20 år.

– I løbet af året oplever vi to store højdepunkter i salget af alarmsystemer og anden indbrudssikring, siger Martin Varberg Lüchtemeier, der er produktchef i XL-BYG. – Det ene er lige efter sommerferien, hvor mange desværre har haft en dårlig oplevelse med indbrud enten helt tæt på eller i omgangskredsen. Men den ubetinget største salgsfremgang sker op til jul, hvor folk ved, at det er højsæson for indbrud. December topper med et salg, der er 273 procent højere end maj, der er den mest stille måned.

Den stigende efterspørgsel har fået byggemarkedskæden til at etablere et nyt koncept, XL SAFETY, hvor alle produkter inden for sikring af hjemmet er samlet.

Billigere og smartere

Der er ifølge Martin Varberg Lüchtemeier to afgørende årsager til den stigende efterspørgsel, ifølge tryghedsmålinger foretaget af Trygfonden.

I 2004 angav 10 procent, at de er noget eller meget utrygge ved risikoen for indbrud, og i den seneste måling fra 2017 gjaldt det hele 25 procent. I samme periode faldt antallet af indbrud fra 32.800 til 28.765.

Den anden årsag er de teknologiske fremskridt inden for alarmsystemer.

– I dag er alarmsystemer blevet både billigere og markant smartere, siger Martin Varberg Lüchtemeier. – Disse systemer er ikke længere en ekstraordinær luksus, men en tilgængelig sikkerhed, som de fleste har råd til. Samtidig er de blevet så nemme at opsætte og bruge, at både unge og gamle kan være med. Det har for alvor sat gang i salget.

Indbrudstyvenes værste mareridt er dog et stærkt nabofællesskab, og med moderne alarmer kan man vælge at lade alarmen gå på sine naboers telefoner sammen med sin egen. I stedet for at vente en halv time på en vægter kan naboen memlig stå klar på få sekunder.

Så almindelig som en ringeklokke

Martin Varberg Lüchtemeier spår, at alarmsystemer i fremtiden vil være lige så udbredt som ringeklokker.

– Vi vil i højere grad styre hjemmets lys, varme, stikkontakter, ringeklokker, røgalarmer og altså også indbrudsalarmer med enkle tryk på telefonen, siger han. – Teknologien er allerede tilgængelig, men i fremtiden vil Smarthome-funktionerne blive endnu mere integrerede i vores boliger...


Gå tilbage

Vore hjem vil i stigende grad blive udstyret med kameraer, så vi straks kan se indbrudstyvene på mobiltelefonen, og så naboer kan nå at gøre noget ved problemet – inden politi og sikkerhedsvagter når frem... (PR-foto). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+