Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Discovery mener:
Søndag den 10. november 2019
YouSees adfærd
er diskriminerende
YouSee har for nylig udsendt et nyhedsbrev hvor man informerer kunderne om, at de fra årsskiftet ikke længere vil kunne se Discoverys kanaler – hverken i de faste tv-pakker eller i "Bland Selv". Dermed mister over 1 million tv-seere adgang til 11 tv-kanaler.

Siden YouSee i september måned meldte ud, at Discoverys 11 kanaler ikke længere blev en del af deres faste tv-pakker, har der været stor forvirring omkring, hvorvidt YouSees over 1 million kunder helt ville miste adgangen til de mange tv-kanaler.

Ifølge Discovery har kunderne været holdt hen i uvished, da YouSee fastholdt, at de stadig arbejde på at lande en aftale. Nu har kunderne så endelig fået klar besked, da YouSee i et nyhedsbrev slår fast, at Discoverys kanaler fra årsskiftet ikke længere vil være en del af YouSees tv- og streamingtilbud.

– Efter vores opfattelse bruger YouSee sin dominerende markedsposition til at forsøge at skubbe os ud af det danske tv-marked, siger Christian Kemp, adm. direktør i Discovery Networks Danmark. – Vi har den seneste måned genoptaget forhandlingerne med YouSee i håb om at lande en aftale. Men YouSee har i deres tilbud gjort det meget klart, at de ikke ønsker at betale for vores indhold på rimelige og ikke-diskriminerende vilkår!

– Faktum er, at vi ikke forlanger prisstigninger på vores indhold, og vi har af flere omgange forsøgt at komme med forskellige bud på, hvordan vi kunne lande en rimelig aftale med YouSee. Det står derfor meget klart, at YouSee forskelsbehandler os som kanalgruppe, da vi åbenbart er den eneste broadcaster med indhold, som de ikke vil betale en fair pris for.

Skift tv-distributør

Discovery slår dog fast, at de mange YouSee kunder også i fremtiden vil kunne se Discoverys 11 tv-kanaler og dermed også fremadrettet vil kunne se både det danske landshold og OL i Tokyo i 2020. Det kræver bare, at de skifter tv-distributør.

– Selvom YouSee er markedsdominerende på det danske tv-distributørmarked, så findes der heldigvis en række andre tv-distributører, som tilbyder vores kanaler – både i faste tv-pakker og som bland selv løsninger, siger Christian Kemp.


Gå tilbage

Fra årsskiftet vil de 11 Discovery kanaler ikke længere være en del af YouSees programudbud. Det mener man hos Discovery er groft konkurrenceforvridende og diskriminerende. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+