Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Billetrobotterne
Lørdag den 29. november 2019
EU blæser til kamp
I EU er der nu vedtaget nye regler om modernisering og bedre håndhævelse af reglerne for forbrugerbeskyttelses. De omfatter bl.a. et forbud mod videresalg af billetter, som er erhvervet ved brug af såkaldte

De nye EU-regler gør det vanskeligere for internationale billetdistributører at gennemsøge medlemsstaternes nationale markeder for attraktive billetter og derefter sælge dem til overpris. Derved supplerer de nye EU-regler den danske lovgivning, som forbyder ethvert salg til overpris af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder.

– Det er godt nyt for os forbrugere, siger kulturminister Rasmus Prehn. – Når de internationale billethajer går i gang for at tjene penge, så går det nemlig ud over alle os, der elsker at gå til koncerter, festivaler og fodboldkampe!

Baggrund for de nye EU-regler

De nye EU-regler forbyder billetformidlere at videresælge billetter til kultur- og idrætsarrangementer, som er erhvervet med hjælp fra computersoftware – såkaldte billetrobotter – der lader køberen omgå billetportalers eventuelle regler om, hvor mange billetter man må købe per person.

Med de nye regler har EU for første gang fastsat fælles minimumsstandarder på tværs af medlemsstaterne for videresalg af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder. Direktivet styrker i det hele taget forbrugerrettighederne på en række punkter og øger gennemsigtigheden for brugere af digitale tjenester.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+