Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

EBU Tech 3372
Lørdag den 21. september 2019
Nu er der sat logo på
fremtidens TV-standard
European Broadcasting Union har fået lavet et logo, som angiver at fjernsynsapparatet opfylder EBU Tech 3372 specifikationen vedrørende den europæiske 4K-HDR standard. Målet er at skabe tryghed blandt forbrugerne.

– Der er sket en voldsom udvikling i antallet af UHDTV-standarder, siger Antonio Arcidiacono, som har ansvaret for Teknologi & Udvikling i EBU. – Tænk blot på højere opløsning (4k), High Dynamic Range (HDR), Wider Colour Gamut (WCG) og Next Generation Audio (NGA).

– Det er teknologier, som gør det muligt at levere højere teknisk kvalitet til seerne. Men vores medlemmer – dvs. broadcasterne – har naturligvis brug for, at EBU fastlægger nogle standarder, som de kan planlægge deres fremtidige tekniske investeringer efter.

Eurofins Digital Testing

– Det er naturligvis også nødvendigt, at standarderne bliver tilgængelige for de fabrikker, som skal udvikle fremtidens TV-modtagere. Og desuden skal fabrikkerne kunne udstyre de apparater, som opfylder standarderne, med et kvalitetslogo.

– Vi er derfor gået i samarbejde med Eurofins Digital Testing, som er ledende indenfor end-to-end quality assurance (QA) og kontrol. Kun på den måde kan vi sikre, at fjernsynsprogrammer af høj kvalitet også vil blive vist i høj kvalitet på forbrugernes TV-apparater, slutter Antonio Arcidiacono.


Gå tilbage

EBU er gået i tæt samarbejde med Eurofin for at sikre, at fremtidens TV-apparater opfylder de nye europæiske UHDTV-standarder. De certificerede apparater vil blive udstyret med det nye 4K-HDR logo. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+