Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Åben for nomineringer
Søndag den 1. september 2019
Ny pris skal
fremme 5G i Danmark
Hvem har skabt det mest innovative projekt bygget på 5G-teknologi? Energistyrelsen og IDA Connect sætter fokus på anvendelsen af 5G-teknologi og stifter 5G-Prisen.

5G-teknologien vil give højere datahastigheder og bedre pålidelighed, og det giver nye muligheder for brugen af mobilnettene. 5G forventes f.eks. at kunne bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer, understøtte indsatsen på klimaområdet samt bidrage til øget velfærd. Men hvordan kan 5G konkret bidrage til klimaindsatsen? Og hvem kan skabe den mest innovative udnyttelse af 5G-teknologien?

Energistyrelsen arbejder for at fremme udbredelsen og anvendelsen af 5G i Danmark og har derfor stiftet 5G-Prisen i samarbejde med IDA Connect. Formålet med prisen er at sætte fokus på innovative projekter og foregangseksempler, der kan gavne udbredelsen og anvendelsen af 5G i Danmark. Prisen vil blive overrakt af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen på Tele 2019-konferencen den 23. oktober 2019. Med prisen følger en præmie fra IDA Connect til en værdi af 15.000 kr.

Nominering af 5G-projekter

Man kan nominere projekter til 5G-Prisen frem til 22. september. For at nominere et projekt skal ansøgningsskemaet udfyldes og sendes til tele@ens.dk. I mailens emnefelt skrives "Nominering til 5G-Prisen". Ansøgningsskemaet findes på ida.dk.

Spørgsmål vedrørende prisen kan ligeledes sendes til tele@ens.dk. Emnefeltet bedes så være udfyldt med "Spørgsmål vedrørende 5G-Prisen".

Fakta om 5G-Prisen

5G-Prisen uddeles i to kategorier:
1. En pris for virksomheder, myndigheder eller privatpersoner, der har haft særlig betydning for udviklingen og/eller anvendelsen af 5G.
2. En pris for studerende, som har igangsat eller gennemført et afgangs-, semester- eller ph.d.-projekt, der har haft særlig betydning for udviklingen og/eller anvendelsen af 5G.

Udvælgelse af vinderen af 5G-Prisen sker efter fire kriterier:
1. Fremmer projektet efterspørgslen af 5G-tjenester?
2. Vil projektet medvirke til at løse samfundsmæssige opgaver og udfordringer, f.eks. ved at understøtte indsatsen på klimaområdet eller ved at bidrage til øget velfærd?
3. Er projektet nytænkende og nyskabende?
4. Anvender projektet en teknologi, der er velunderbygget og/eller godt designet?

Formålet med prisen

5G-Prisen 2019 er et initiativ i 5G-handlingsplanen. Prisen er et led i en række af initiativer, som skal bidrage til målsætningen om, at Danmark skal være førende inden for udrulningen og anvendelsen af 5G-nettet.

Tilbage er så spørgsmålet om 5G vil udgøre en risiko for vores helbred? Men det er en helt anden historie...


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+