Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmuniversitetet
Søndag den 25. august 2019
Se filmklassikere
fra morgenstunden
Som noget helt nyt giver Cinemateket i samarbejde med Film og Medievidenskab ved Københavns Universitet dig nu mulighed for at blive meget klogere på filmhistoriens største mesterværker.

På udvalgte tirsdage kan man fremover få filmhistorien ind med morgenkaffen. Klokken 9:15 (det akademiske kvarter!) inviterer Cinemateket i København nemlig på de helt gamle filmklassikere – med introduktion af en af universitetets filmeksperter.

Eva Novrup Redvall, lektor ved Film og Medievidenskab, er glad for samarbejdet med Cinemateket: – Det er bare noget andet at se film på stort lærred og med god lyd. Og det er altid dejligt at få lov at dele sin begejstring for filmhistorien med andre, siger hun.

Cinematekets åbningsvisning tirsdag den 3. september er en pakke med de tidligste og vigtigste hovedværker fra filmens fødsel, endda med live klaverakkompagnement, for sådan bør stumfilm opleves. Filmene introduceres af lektor Casper Tybjerg fra Film og Medievidenskab.

Kalender

 • Tirsdag 3. september kl. 9.15: Filmens pionerer
 • Tirsdag 10. september kl. 9.15: Solopgang
 • Tirsdag 17. september kl. 9.15: Dr. Caligaris kabinet

  "Filmuniversitet – morgen" er åben for alle; studerende såvel som ikke studerende. Yderligere information på Cinemateket.


  Gå tilbage

 • I samarbejde med Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet viser Cinemateket vigtige filmhistoriske milepæle fra brødrene Lumières første filmvisninger i 1895 til Lars von Triers moderne filmsprog. Filmene vises tirsdag morgen kl. 9.15, og alle filmene introduceres af en af universitetets filmhistoriske eksperter. Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+