Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Oscar nomineringer
Ondag den 14. august 2019
Hvilken film skal
repræsentere Danmark?
Den danske Oscar-komité med repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet har nu udpeget de tre film, der har chancen for at blive Danmarks kandidat i det videre kapløb om en nominering i kategorien International Feature Film.

De tre film, der er udpeget som mulig repræsentant for Danmark ved den kommende Oscar-fest er "Dronningen" af May el-Toukhy, "Før frosten" af Michael Noer og "Ser du månen, Daniel" af Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen.

Anden runde, hvor komitéen foretager det endelige valg, finder sted tirsdag den 24. september.

Stærke fortællinger

– De tre film er stærke og velfortalte historier, der på hver sin måde sætter et spejl op for os, som prikker til os, underholder, og får os til at tænke. Det er glædeligt, at vi kan vælge tre kandidater, der på så fornem vis understreger, hvor bredt dansk film favner, siger Claus Ladegaard, direktør for Filminstituttet og formand for komitéen.

Ud over Ladegaard består komitéen af Tivi Magnusson fra Producentforeningen, Anders Refn fra Danske Filminstruktører, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Nanna Frank Rasmussen fra Danske Filmkritikere, Mette Schramm fra Danske Biografer og Filminstituttets afdelingschef for Fiktion, Marianne Moritzen.

Om de tre film

"Dronningen" vandt publikumsprisen da den havde verdenspremiere på Sundance festivalen. Göteborg Filmfestivalen kvitterede med tre priser. Herhjemme er filmen af flere anmeldere udråbt som et hovedværk i dansk film. 332.000 har nu købt biografbillet for at se Trine Dyrholm som advokaten Anne, der indleder en affære med sin 17-årige stedsøn.

"Før frosten" havde verdenspremiere på Toronto Filmfestival i 2018, og festivalerne i Chicago og Tokyo har siden givet priser til både skuespiller Jesper Christensen og instruktør Michael Noer. Siden den danske premiere 10. januar har 209.000 publikummere købt billet.

"Ser du månen, Daniel" er en filmatisering af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel hos Islamisk Stat i 398 dage sammen med flere andre udlændinge. Filmen åbner Biografklub Danmarks nye sæson med premiere den 29. august.

Alle tre film er produceret med støtte fra Filminstituttet.

Kilde: DFI.

Yderligere information på www.dfi.dk.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+