Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Teknologisk udvikling
Mandag den 5. august 2019
Biograferne investerer
i laserprojektion
En af de førende globale biografkæder, Cineworld, med over 9500 biografsale, har indgået en aftale med Cinionic, en joint venture mellem Barco, CGS og ALPD, om udrulningen af over 1000 Barco laserprojektorer over de næste 18 måneder.

Aftalen mellem Cineworld og Cinionic omfatter forskellige Barco laserprojektorer, inklusive den nye Barco Series 4 projektor, som klarer 4K og HDR, og som desuden giver mulighed for bred farveskala gennem Barco Colorgenic. Aftalen omfatter desuden Barco Alchemy servere og en 10-årig serviceaftale med Cinionic.

Cinionc er også involveret i en strategisk aftale med Cineplexx, den største biografkæde i Østrig, som også har biografer i flere sydeuropæiske lande. Takket være denne aftale bliver Cineplexx den første biografkæde i Østrig med 100 procent laserprojektion, idet alle biografsalene opgraderes med Barco laserprojektorer i løbet af de næste tre år.

Cinionc har indtil videre implementeret over 15.000 laserprojektorer, herunder en række RGB- og laserfosformodeller.

Aftale med Christie

Cineworld Group har også indgået en aftale med Christie om at erhverve over 1000 stk Christie RGB Reallaser. Udrulningen er planlagt til at starte med Cineworld-biografer i USA, gennem Regal Cinemas, i løbet af de næste par måneder. Selvom aftalen er af global art bliver biograferne, som skal overgå til laserprojektion, nøje udvalgt.

Christies RGB-laser er en alt-i-en projektor, der leverer mere end 95% af Rec 2020-specifikationen, uden at filtrere billeder i 2K og 4K.

Kilde: Kim Pedersen, Danske Biografer


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+