Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Superjuryen har talt
Lørdag den 15. juni 2019
Morten Pape får
årets DR-romanpris
Det sidste halve år er bøger blevet debatteret og drøftet på tværs af DR-læseklubber over hele landet, og nu har en jury af "superlæsere" afgjort, hvem der skal have DR Romanprisen 2019. Indledning: Superjuryen har talt

DR Romanprisen bliver hvert år givet til en dansk forfatter, som har leveret en læseoplevelse i særklasse. Hæderen – og de 25.000 kroner som følger med – går i år til forfatteren Morten Pape for romanen "Guds bedste børn". I bogen skildrer han tre unge på kanten af samfundet, og han beskæftiger sig undervejs med voldsomme emner som drab, vold, svigt og racisme.

Morten Pape er 32 år, han har læst film- og medievidenskab og er uddannet fra den alternative filmskole Super 16. "Guds bedste børn" er hans anden roman. Den udkom i august 2018 – tre år efter, at han debuterede med romanen "Planen", som foregik i Urbanplanen på Amager, hvor han selv er vokset op.

Til det sidste var også Kim Fupz Aakesons roman "Bådens navn" og Karen Fastrups roman "Hungerhjerte" med i kampen om prisen.

Helstøbt samtidsroman

– "Guds bedste børn" er en helstøbt samtidsroman, som ikke alene handler om mennesker af kød og blod, men også om deres miljø og kultur. Den er helt unik, lød det fra juryen bag DR Romanprisen, som har bestået af medlemmer fra hele landet fra DRs læseklubber.

Juryen sætter også tillægsord som "meget stærk" og "troværdig" på bogen, ligesom de kalder "Guds egne børn" for en bog, der "brænder sig fast i huden og sjælen" og "giver en masse at snakke om".

De seneste fem år DR Romanprisen gået til:
2018: Maren Uthaug
2017: Christina Hesselholdt
2016: Ida Jessen
2015: Iben Mondrup
2014: Erling Jepsen

Juryarbejdet

Det seneste halve år har deltagerne i DRs og bibliotekernes op imod 100 DR Romanklubber læst og diskuteret i alt seks romaner. Udover de tre nominerede til lørdagens finale var det Hanne Richardt Becks "For enden af perronen", Helle Helles roman "de" og Mathilde Walter Clarks "Lone Star".

De enkelte læseklubber har typisk 8-12 medlemmer, og deres debatter har ført til vidt forskellige bud på, hvilke tre bøger, der fortjente at være en del af finalefeltet. Efter de tre favoritter var udpeget, var det så juryen, der tog den endelige beslutning og fandt årets vinder.

Juryens "superlæsere" var fra Støvring, Årre ved Varde, Bolderslev ved Aabenraa, Thurø, Dragør og Roskilde, og de mødtes i starten af juni for at diskutere bøgerne en sidste gang og pege på årets modtager af DR Romanprisen 2019.


Gå tilbage

Tildelingen af DR Romanprisen 2019 foregik på Dokk1 i Aarhus og prisen gik til forfatteren Morten Pape for romanen "Guds bedste børn". Det er en samtidsroman, som handler om mennesker af kød og blod, og om deres miljø og kultur (foto Anders Ekström). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+