Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Digital strategi
Onsdag den 29. maj 2019
Cloud-giganterne
kommer i anden række
De fleste store danske virksomheder arbejder på en integreret multi-cloud-strategi. Hele 65 pct peger på lokale eller specialiserede samarbejdspartnere til at implementere strategien.

Danske virksomheder er i fuld gang med at planlægge, hvor de vil placere deres data i fremtiden, og her får danske systemintegratorer som KMD, NNIT og Atea en nøglerolle. 65 pct af de adspurgte danske virksomheder foretrækker nemlig, at lokale eller specialiserede cloud-samarbejdspartnere varetager deres multi-cloud-strategi – enten alene eller i kombination med de globale cloud-platforme.

Dette fremgår af en ny europæisk undersøgelse af fordele og udfordringer ved multi-cloud, som analysefirmaet RIA har gennemført på vegne af virksomheden Interxion. I Danmark er undersøgelsen foretaget blandt 150 beslutningstagere i it-afdelinger i danske virksomheder med mere end 5.000 ansatte eller en omsætning på mere end 1,8 mia kr.

Globale cloud-platforme står svagt

Undersøgelsen viser, at kun 25 pct af de danske virksomheder peger på globale cloud-platforme som deres foretrukne samarbejdspartnere til implementering af deres multi-cloud-strategi. De globale cloud-platforme står dermed svagere end i f.eks. Irland (35 pct), Tyskland (31 pct) og Sverige (29 pct).

– Cloud-markedet herhjemme er ikke nødvendigvis et forhold mellem de store skyer som AWS og Azure og de danske virksomheder, siger Peder Bank, nordisk direktør hos Interxion. – I Danmark er der opstået et langt mere nuanceret cloud-marked, hvor systemintegratorer varetager en stor del af arbejdet og sikrer, at danske virksomheder får netop dét cloud-setup, der giver mening ift deres konkrete behov.

Vil knække multi-cloud-nødden

Undersøgelsen viser også, at 81 pct af de adspurgte beslutningstagere enten er i gang med eller planlægger en integreret multi-cloud-strategi for at udnytte fordelene ved cloud computing. Men integrationen er en udfordring, idet 36 pct mener, at det ikke er nemt at gennemføre den tekniske forbindelse mellem de forskellige clouds.

– Her kan et velforbundet datacenter med dedikerede linjer til både globale og lokale cloud-udbydere være til stor hjælp, siger Peder Bank. – Derved kan man nemlig koble sig direkte til både globale og lokale cloud-udbydere, uden at skulle ud på det offentlige internet.

– Med såkaldt co-location kan man undgå latency-problemer og man kan samtidig fjerne den usikkerhed, der opstår, når man vælger cloud-udbyder.

Fakta om Interxion

Interxion er leverandør af cloud- og carrier-neutrale co-location datacentertjenester. Virksomheden betjener en bred vifte af kunder gennem mere end 50 datacentre i 11 europæiske lande.

Med adgang til over 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og førende cloud- og medieplatforme har Interxion skabt datacentre med digitale knudepunkter for cloud, connectivity, content og finans.

Yderligere information på www.interxion.dk.


Gå tilbage

– Med co-location kan man undgå latency-problemer og man kan samtidig fjerne den usikkerhed, der opstår, når man vælger cloud-udbyder, siger Peder Bank, nordisk direktør hos Interxion. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+