Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Musikbranche i topform
Lørdag den 18. maj 2019
Rekordomsætning
på musikstreaming
Der var en gang hvor vi købte fysiske plader og CD'er til vores pladeafspiller, Discman eller CD-afspiller. Men den tendens er for længst er afløst af de digitale tjenester. Det viser rapporten "Musikselskaber 2018" fra IFPI, Danmarks musikbrancheforening.

Den stigende brug af digitale musiktjenester afspejles ikke blot på det danske marked, hvor de i 2018 stod for 91,2% af den totale omsætning på 582 mio. kr. Også i USA stormer de digitale medier frem, for i 2018 udgjorde disse tjenester 74,8% af den totale omsætning i den amerikanske musikindustri.

Til sammenligning udgjorde de digitale tjenester blot 23% af den samlede omsætning i den danske musikbranche i 2009.

– De danske musikforbrugere har for længst lagt de fysiske CD'er og plader bag sig, siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen. – Men samtidig er det lykkedes musikbranchen at knække koden til de digitale platforme, og i dag har vi derfor en branche i absolut topform.

Download er død

Hvis man kigger mere detaljeret på tallene fra de digitale tjenester, så kommer der et nyt mønster frem, for ud af de 91,2%, som digitale tjenester udgjorde af den samlede omsætning i 2018, kommer hele 87,6% fra streamingtjenester og blot 3,6% fra downloads. Det står i modsætning til 2014, hvor downloads stod for 15,8% af den samlede omsætning, og streaming udgjorde 58,5%.

– Danskerne downloader ikke musik mere. I dag køber vi adgang via streamingtjenester, så vi har nem og hurtig adgang til lige præcis det musiknummer vi ønsker, fra lige præcis det device vi ønsker. Og samtidig slipper vi for at musikken optager al lagringspladsen på vores device, slutter Mette Lundberg.


Gå tilbage

Den danske musikbranche har i den grad formået at knække den digitale kode. Det afspejler sig i branchens omsætning, som gennem de seneste år har budt på den ene rekord efter den anden. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+