Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Teknologisk udvikling
Fredag den 22. februar 2019
Italien stiler mod
8K i 2020
Italienske Rai er den første europæiske TV-station, som er gået ud med en offetlig præsentation af indhold i 8K.

Luigi Rocchi, strategiteknisk chef på italienske Rai, har præsenteret TV-stationens første produktion i 8K i forbindelse med en konference, hvor man netop diskuterede innovation og fremtidige tekniske scenarier. Rai's mål er at kunne sende 8K fra De olympiske Lege i Tokyo i 2020 – den begivenhed som japanske NHK i årevis har arbejdet på at gøre til det store gennembrud for den ultrahøje TV-opløsning.

Det blev dog i samme ombæring bemærket, at der stadig er et godt stykke vej til at 4K for alvor får fodfæste i Italien, idet både Sky og Rai stadig kun sender et begrænset programudbud i dette format. Og 8K arbejder som bekendt med fire gange så mange pixels!

Dette står i kontrast til online indhold på internettet, som ser ud til at blive en solid basis for 8K. Og så må vi jo ikke glemme, at 8K først er i mål, når der er solgt et stort antal skærme med den høje opløsning til forbrugerne. Men det skal såmænd nok komme...

Det skal i denne forbindelse bemærkes, at det er umuligt at se forskellen i opløsning mellem almindelig HD og de ultrahøje opløsninger, når man sidder i normal betragtningsafstand af skærmen. Her er det i langt højere grad teknikker som OLED og HDR (High Dynamic Range), som kan gøre en synlig forskel.

Kilde: www.dday.it.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+