Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Frygten for skadevirkninger
Torsdag den 24. januar 2019
Italiensk dom kræver
info om trådløs telefoni
EHS Foreningen og Rådet for Helbredssikker Telekommunikation i Danmark glæder sig over en dom i Rom som kræver, at de italienske myndigheder skal igangsætte informationskampagner til fordel for helbredssikker anvendelse af mobiltelefoner og trådløse telefoner.

Det er Italiens Sundheds-, Miljø- og Undervisningsministerier, som nu må i gang med oplysningskampagner. Ministerierne har udtalt sig via en fælles pressemeddelelse, hvor de anerkender behovet for, at opmærksomheden blandt befolkningen i Italien zoomes ind på helbredssikker brug af mobiltelefoner og trådløse telefoner.

– Vi har igennem mange år forsøgt at gøre opmærksom på netop denne problematik her i Danmark, siger Christina Mellgren fra EHS Foreningen. – Mon ikke sundhedsminister Ellen Trane Nørby og Sundhedsstyrelsen kan lade sig inspirere af de positive tiltag i Italien? Især vores børn og unge er udsat for store mængder stråling fra trådløs teknologi. Ved blot simple retningslinjer, kan man hver især reducere strålingsniveauet betydeligt. Men hvor er det dog grotesk, at der skal en dommerkendelse til, før myndigheder reagerer på denne alvorlige problematik.

Det starter til sommer

– Den italienske dom beordrer kampagnen igangsat af inden 16. juli 2019, tilføjer Christina Mellgren. – Det vil være passende, hvis de danske myndigheder følger trop, og derved får opfyldt Europarådets Resolution 1815 fra 2011, som anbefaler alle medlemslandene at informere deres befolkninger om, hvorledes trådløs teknologi anvendes helbredssikkert.

Spørgsmålet er så, hvad det egentlig vil betyde i praksis, at trådløs teknologi anvendes helbredssikkert?

Ifølge It-specialist og researcher, medlem af Rådet for Helbredssikker Telekommunikation Henrik Eiriksson, så bør man f.eks. lukke den trådløse router og i stedet trække internetkabler rundt i hjemmet. Man bør også undgå at holde mobiltelefonen tæt til hovedet. Og man må ikke bo tæt på radio- og TV-sendemaster.

Men vi er jo omgivet af mange andre former for trådløs digital kommunikation. F.eks. Bluetooth. Og langt de fleste af os vil ikke undvære de fordele, som de trådløse forbindelser giver os.

Desuden så tyder alt på, at der bliver flere og flere i vores hjem og i vores omgivelser...


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+