Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

DR i Europa og Canada
Fredag den 14. december 2018
23 radiostationer
sender dansk julekoncert
DR Vokalensemblets julekoncert den 16. december bliver ikke alene sendt på P2, den bliver også sendt af en lang række europæiske og canadiske radiostationer...

Når lytterne i løbet af de næste uger tænder for julemusikken i for eksempel Canada, Spanien og England, kan det meget vel være at de får DR Vokalensemblets julekoncert fra Garnisonskirken i København ud af højttaleren eller deres radioapp.

Udlandet viser nemlig stor interesse for at sende koncerten, der bliver holdt søndag den 16. december klokken 16.00. Her byder DR Vokalensemblet, dirigent Olof Boman og blokfløjtevirtuosen Michala Petri, som bliver P2-kunstner næste år, på julemusik fra den tidligste barok, ligesom der vil være kendte danske julesalmer, fællessang og carols.

Helt konkret så bliver julekoncerten sendt direkte til lytterne i Spanien, Estland, Litauen, Grækenland, Polen, Slovenien, Bulgarien, Island, Storbritannien og på tre radiostationer i Tyskland.

Derudover vil to radiostationer i Canada, Rumænien, Ungarn, Irland, Tjekkiet, Østrig, Norge og tre andre tyske radiostationer sende DR Vokalensemblets julekoncert forskudt i den kommende tid. Det betyder at i alt 23 radiostationer i Europa og Nordamerika bringer koncerten i løbet af den kommende juletid – ud over DR's P2.

Udvekslingen går begge veje

Det er dog ikke kun udlandet, der har en dansk julekoncert på programmet. P2 kommer også til at sende julekoncerter fra en lang række andre lande: Tyskland, Canada, Kroatien, Bulgarien, Finland, Estland, Tjekkiet, Sverige, Island, Portugal og Østrig.

Og så må vi naturligvis ikke glemme, at der også sendes en lang række danske julekoncerter ud over den med DR Vokalensemblet. I flæng kan nævnes Camera Øresund i Sct. Peders Kirke i Næstved, Ars Nova Copenhagen i Trinitatis Kirke i København, Det Kgl. Kapel direkte fra Operaen i København, Concerto Copenhagen i Trinitatis Kirke, samt DR Pigekoret og amatørkorsangere fra hele landet i DR Koncerthuset,

International pris

DR Vokalensemblet er i øvrigt blevet nomineret til en International Classical Music Award for korets album "Den hemmelige messe", som gennem hele året har høstet flotte anmeldelser i musikmagasiner over hele verden. Og begge DR Vokalensemblets seneste udgivelser er at finde på Musicweb Internationals liste over "Bedste udgivelser i år".


Gå tilbage

DR Vokalensemblet kommer ikke bare ud i landet med deres julekoncert. De kommer også ud af højttaleren på en lang række radiostationer over hele Europa og Canada (foto Per Morten Abrahamsen). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+