Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Telia analyse
Fredag den 30. november 2018
Ingen fotografering
under julefrokosten, tak!
Danskerne er blevet mere restriktive overfor mobilfotografering til firmajulefrokosten. Det viser resultaterne af årets juleanalyse, som Telia har gennemført for sjette år i træk.

Vi står foran årets store julefrokostweekender. Nu er det endelig tid til at feste med lun leverpostej og kolde juleøl, mens der tales ud med chefen og danses tæt til "Last Christmas". Og som ved alle andre fester er firmajulefrokosten også en god anledning til at knipse sjove billeder med mobilen – og måske dele dem på Instagram, Facebook eller Snapchat.

Men ifølge Telias juleanalyse bør man passe på med at fotografere kollegerne, når slipsene løsnes, og der festes på arbejdspladsen. Faktisk mener hele 37 procent af alle danskere, at det er dårlig stil overhovedet at tage billeder til julefrokosten. Det er den højeste andel, siden Telia og YouGov begyndte de tilbagevendende juleanalyser i 2013.

Vores personlige data

Knap en femtedel, nemlig 19 procent, mener dog at det er okay at tage lidt billeder fra julefrokosten først på aftenen, f.eks. til og med spisningen. Men så skal mobilen også lægges væk.

– Den voksende fokus på at beskytte vores personlige data på nettet gælder nu også for, hvordan vi opfører os ved julefrokosten, og det er positivt, siger Telias kommunikationschef Julie Nilsson. – Det vidner om en vis modenhed i forhold til online adfærd, og det er udtryk for, at vi respekterer hinandens privatsfære – også når der er snaps på bordet og liv på dansegulvet.

Generelt er mændene de mest indædte modstandere af, at der tages billeder til firmajulefrokosten. Kvinderne er en smule mindre forfængelige. Eller også er det noget andet, der er på spil?

De sociale medier

Går man skridtet videre og lægger billeder fra årets julefrokost op på de sociale medier – uden at spørge kollegerne – ja, så skal man ikke forvente at møde forståelse mandag morgen på jobbet.

Hele 85 procent af alle adspurgte danskere mener således, at det er absolut no-go! Og du kan være mest sikker på at få ballade, hvis du bryder denne uskrevne regel på en arbejdsplads i hovedstadsområdet, hvor 87 procent siger klart nej. Det tilsvarende tal for Nordjylland er en smule mere afslappet, nemlig 79 procent.


Gå tilbage

Ifølge Telias juleanalyse mener 37 procent af alle danskere, at det er dårlig stil at tage billeder under julefrokosten. Men dette billede er jo nok acceptabelt... Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+