Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Tal om din økonomi
Søndag den 11. november 2018
Gider unge bruge
9 minutter
på en reklamefilm?
En ni minutter lang reklamefilm om unge og økonomi gjorde alt det, man ikke "må" på de sociale medier, men fik alligevel stærkt fat i målgruppen. The Unicorn står bag for Tænk og TrygFonden.

Gider danske unge at bruge over ni minutter på en reklamefilm online?

Det var det store spørgsmål, da Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden i september gik i luften med en kampagne, der skulle få danske unge til at tale om deres privatøkonomi.

Og svaret?

Ja, det gider de godt.

Annoncøren tog chancen

Kampagnen med titlen "Tal om din økonomi, før prisen bliver for høj" er orkestreret af bureauet The Unicorn, og den skulle ramme unge danskere mellem 18-30 år. Stik imod alle regler om stærkt SoMe-content bestod en del af den kreative løsning af en ni minutter lang reklamefilm, afviklet på Facebook og YouTube.

Men det usædvanlige format skræmte ikke annoncøren.

– Da vi blev præsenteret for manuskriptet til filmen, var vi ikke i tvivl, siger Nikoline Agger fra Forbrugerrådet Tænk. – "Venskabet" er en fortælling, der formidler en kompleks problemstilling på en meget fin og nuanceret måde – til trods for at den bryder SoMe-reglerne om, at der skal ske noget inden for fem sekunder, vi skal have følelserne i spil fra start og budskabet ikke skal gemmes væk til slutningen.

– Vi kan konstatere, at 21 procent i vores målgruppe har set filmen helt til ende, siger Mette Hørdum fra The Unicorn. – Med over 311.000 visninger blandt de 18-30-årige betyder det, at flere end 65.000 personer i målgruppen har set hele filmen, der faktisk varer 9,18 minutter. Og vi taler altså om et svært og tabubelagt emne.

Kilde: markedsforing.dk.


Gå tilbage

Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden fik succes på Facebook og YouTube med en reklamefilm, som bryder med alle SoMe-reglerne. F.eks. er den mere end 9 minutter lang, og pointen kommer først til allersidst... Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+