Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Prix Europa
Lørdag den 20. oktober 2018
DR blev
overdænget med priser
DR fik tre ud af de 13 hovedpriser og tre andenpriser ved den fælleseuropæiske Prix Europa mediefestival i Berlin. For andet år i træk gik prisen for bedste radiomusikprogram til DR.

I næsten halvdelen Prix Europas kategorier fik DR-medarbejdere og -programmer en 1. eller 2. pris og det er naturligvis ganske usædvanligt. I alt var 591 programmer og projekter fra hele Europa nomineret til Prix Europa-priserne, heraf 16 fra DR. Så det var en høj procentdel af de danske programmer, som blev prisbelønnet.

Prisen for "Årets europæiske musikprogram i radioen" gik til Susanna Sommer og Karen Secher for P2-programmerne og podcasten "Sangenes blå bog", hvor de to værter med sangene fra højskolesangbogen som kompas dykkede ned i højskolebevægelsens, fællessangens og det moderne Danmarks historie. Programmerne var P2s optakt til DRs store fællessang-event "Live fra Højskolesangbogen", hvor der den 17. marts blev sunget 12 timer i træk fra flere steder i landet. Denne event blev dækket direkte på P2 og DR K.

"Det med Liv"

P3-podcasten "Det med Liv" blev også belønnet med en Prix Europa. Det er en fiktionsserie, som udspiller sig på et gymnasium, hvor en fest stikker helt af, og hvor en vennegruppe går i opløsning. "Det med Liv" blev udnævnt til "Årets bedste europæiske radiofiktionserie".

Blandt skuespillerne i "Det med Liv" er Victoria Carmen Sonne, der tidligere på året fik en Robertpris for "Bedste kvindelige birolle" i filmen "Vinterbrødre", samt skuespillerne Neel Rønholt og Emma Sehested Høeg. Det er Julie Budtz Sørensen, der har skrevet "Det med Liv", Eirik Sæter Stordahl instruerede, mens Mette Kruse fra DR Radiodrama var producent.

Menneskesmuglere

Sidst, men ikke mindst, så fik DR en Prix Europa for "Årets bedste europæiske TV-aktualitetsprogram". Denne pris gik til dokumentaren "Menneskesmuglerne", som Poul-Erik Heilbuth, Georg Larsen og Kasper Vedsmand tilrettelagde, og som for nyligt også var nomineret til en international Emmy i New York – dog uden at vinde.

Programmet er et usædvanligt kig ind i menneskesmuglerens hemmelige "værksted". For eksempel følger man menneskesmugleren Ali gennem et år.

Tre gange nummer to

DR fik også hele tre andenpriser, såkaldte Special Mentions, og det til trods for, at der i flere af kategorierne var op til 25 nominerede.

DR-værten Abdel Aziz Mahmoud fik en Special Mention for programserien "Helvedes homo – en muslim springer ud" i kategorien TV Iris (Prisen for kulturel diversitet), mens dokumentaren "Hushjælp i helvede" af Søren Klovborg blev prsbelønnet i kategorien "Bedste europæiske TV-dokumentar".

Endelig gik andenprisen i kategorien "Bedste europæiske radiofiktion" til DRs radiodramapodcast "Kom ind i min drøm" med manuskript af Christian Dorph og Simon Pasternak og instrueret af Thomas Bjerregaard.

De står bag Prix Europa

Prix Europa har været holdt siden 1987. Bag prisorganisationen står en lang række europæiske medieselskaber, Europa-Parlamentet og det europæiske radio- og TV-samarbejde, EBU. Sidste år modtog DR en pris for "Bedste europæiske online-produktion" (Klassen fra DR Ultra), mens "Sangskriver" (dengang P7 Mix, nu P3) blev "Bedste europæiske musikprogram på radio".


Gå tilbage

Programserien 'Sangenes blå bog' om Højskolesangbogen blev 'Årets europæiske musikprogram i radioen'. Det er andet år i træk, DR får denne pris (foto Petra Kleis). Klik for større billede

DRs Poul-Erik Heilbuth var tilrettelægger på 'Menneskesmuglerne', som blev 'Årets bedste europæiske TV-aktualitetsprogram'. Han var også nomineret som 'Årets europæiske journalist', men fik dog ikke denne pris (foto Bjarne Bergius Hermansen). Klik for større billede

P3 Podcast havde mandag den 26. februar premiere på fiktionsserien 'Det med Liv', som nu har fået en Prix Europa (foto DR Radio Design). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+