Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Borgerforslag
Lørdag den 6. oktober 2018
De kæmper mod "elektrosmog"
EHS-Foreningen har udarbejdet et borgerforslag om lovgivning, der skal føre til væsentligt lavere grænseværdier for stråling fra mobilmaster, mobiltelefoner, trådløse netværk og anden trådløs teknologi. EHS står for Elektro Hyper Sensitive.

– Det går "strålende" i Danmark, siger Pernille Schriver, biolog, miljøvejleder og formidlingskoordinator i EHS-Foreningen.

– Data kan ellers overføres på mange forskellige måder – lige fra USB-stik, til CD og kabel, men altså også via trådløse luftbårne systemer. Og gennem de seneste 10 år er de trådløse blevet gradvist mere foretrukne med den konsekvens, at mængden af stråling fra trådløs teknologi er steget en trillion gange.

– Det er vi ganske mange som kan mærke på vores krop og helbred!

Debatten er ikke ny

Debatten har igennem mange år bølget frem og tilbage om farligheden af den trådløse datakommunikation.

Omkring år 2000 advarede den danske forsker og biokemiker Sianette Kwee om optrapningen fra 2G til 3G på baggrund af hendes egen celleforskning, som viste DNA-skader ved mobilstråling. Sundhedsstyrelsen og andre instanser, som havde en anden vinkel på denne forskning, fik dysset modstanden ned – til trods for, at Sianette Kwee beretter, at hun i internationale forskerkredse fik opbakning til sine konklusioner.

– Et stigende antal danskere beretter om direkte fysiske reaktioner på den trådløse baggrundsstråling: Hovedpine, tinnitus, hjerteflimmer, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, synsforstyrrelser, sitren i kroppen og meget mere, siger Pernille Schriver. Og hun mener, at trods foreningens gentagne henvendelser til ansvarlige beslutningstagere, både i det politiske miljø, hos telebranchen og i Sundhedsstyrelsen så har det ført til nærmest ingen offentlig bevågenhed.

EHS-Foreningen har derfor udarbejdet et borgerforslag – nr. FT-01131 – med overskriften "Indførelse af helbredssikre grænseværdier for stråling fra mobilmaster, mobiltelefoner, trådløst netværk og anden trådløs teknologi". Foreningen håber nu på tilstrækkelig folkelig opbakning til, at det kan resultere i et lovforslag i Folketinget.

Yderligere information på Boorgerforslag.


Gå tilbage

– Et stigende antal danskere beretter om direkte fysiske reaktioner på den massive trådløse baggrundsstråling, siger Pernille Schriver fra EHS-Foreningen: – Hovedpine, tinnitus, hjerteflimmer, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, synsforstyrrelser, sitren i kroppen og meget mere. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+