Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Historien om Danmark
Fredag den 14. september 2018
Holland og Tjekkiet
vil måske
lave lokale udgaver
Et produktionsselskab i Holland og en tv-udbyder i Tjekkiet har sikret sig en såkaldt option hos DR Salg til programformatet, som DR har udviklet, og hvor Lars Mikkelsen var fortæller.

"Historien om Danmark" bliver måske også til "Historien om Holland" og "Historien om Tjekkiet". I hvert fald har et produktionsselskab i Holland og en tv-udbyder i Tjekkiet sikret sig en såkaldt option hos DR Salg til programformatet, som DR har udviklet, og hvor skuespilleren Lars Mikkelsen i løbet af 2017 førte seerne gennem 23.000 års historie i 10 udsendelser af en times varighed.

– Vi er stolte over, at formatet nu også finder vej ud til andre dele af verden, og at det dermed giver landene mulighed for at fortælle deres historie på en måde, der skaber gode seertal, siger Louise Juel Severin fra DR Salg.

Nomineret til Prix Italia

Samtidig med interessen fra Holland og Tjekkiet er "Historien om Danmark" blevet nomineret til en af de prestigefyldte Prix Italia-priser, som uddeles senere på måneden på øen Capri i Italien. Det er i kategorien "Cross-Platform Special Prize".

Og allerede tidligere i år vakte serien opsigt i Canada, hvor den var nomineret til en Rockie Award i kategorien "Bedste historiske og biografiske program" ved BANFF World Media-festivalen – dog uden at vinde prisen.

Herhjemme modtog "Historien om Danmark" TV-Prisen 2018 som "Årets nyskabelse inden for faktaprogrammer" og serien har også fået Artbeat Prisen 2018 for at være "det absolut bedste stykke danske kulturformidling i det forgangne år".

Skal igen med til Cannes

DR Salg har allerede i et par omgange haft "Historien om Danmark" med som format til MIPCOM- og MIPTV-festivalerne i Cannes, hvor tv-købmænd fra hele verden mødes og køber og sælger programmer og formater. Og formatet kommer igen med til MIPCOM i midten af oktober.


Gå tilbage

Lars Mikkelsen var fortælleren i 'Historien om Danmark'. Her handler det om grundloven i 1849 (foto: DR). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+