Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Undersøgende journalistik
Lørdag den 11. august 2018
RUC etablerer
#metoo-inspireret center
Centret er et samarbejde mellem Journalistuddannelsen på RUC og Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ). Målet med det nye center er at fremme den undersøgende journalistik med kurser, events, workshops og konferencer i undersøgende journalistik.

– Det nye center skal styrke det store fokus på undersøgende journalistik, som RUC allerede har via Journalistik-uddannelsen, siger lektor og kommende centerleder, Jannie Møller Hartley. – Og samarbejdet med FUJ kan medvirke til, at flere journaliststuderende får interesse for de undersøgende metoder og samarbejde med branchens bedste journalister. Det nye center skal også samarbejde tæt med RUC's Digitale Media-lab. Og studerende og ansatte skal sammen udvikle nye metoder, der kan styrke både forskning og journalistik knyttet til big data.

Forankringen af Foreningen for Undersøgende Journalistik i det nye center betyder, at en række events, kurser og undervisning i undersøgende journalistik kommer til at foregå på RUC, mens dele af foreningens arbejde og workshops stadig vil foregå i København. Centret skal også bistå foreningen med den årlige FUJ-pris og Graverdagen hvert andet år.

Centret åbner den 29. august kl. 17. Det sker i forbindelse med et arrangement, hvor Rebecca Corbett, som stod i spidsen for arbejdet med at afsløre Harvey Weisteins seksuelle krænkelser, og som vandt en Pulitzer for dette journalistiske arbejde. Hun vil fortælle om det redaktionelle arbejde i en samtale med Politiken-journalist Lea Wind-Friis, som har dækket #metoo bevægelsen intensivt i Danmark.

Yderligere information på www.fuj.dk.


Gå tilbage

Center for Undersøgende Journalistik og RUC er gået sammen om at etablere et center, som netop skal rette sig mod den undersøgende journalistik. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+