Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Kulturstøtte
Mandag den 30. juli 2018
Mette Bock vil hjælpe
de unge talenter
Kulturministeren lancerede tidligere på året en ny talentindsats, der skal hjælpe unge talenter indenfor kunstarterne. Nu åbnes der blandt andet for et nyt karriereprogram, og for at kommuner kan søge om at blive en del af en ny talentkommune-ordning.

Kulturminister Mette Bock lancerede i april 2018 en talentindsats, der skal styrke og udvikle lokale talentmiljøer og støtte den unge elite, der står på spring til en international karriere.

Med indsatsen introduceres en ny talentkommuneordning, som kommunerne kan søge om at blive en del af. For at få status som talentkommune skal kommunerne have formuleret en strategi for talentudvikling indenfor flere kunstområder. Kommunerne kan søge penge fra en pulje til at forstærke eksisterende talentmiljøer eller til oprettelse af nye.

Der oprettes samtidig et karriereprogram til de allerbedste talenter, som har internationalt potentiale til at blive en del af eliten indenfor deres fag. Programmet indebærer individuelle karriereplaner, støtte fra professionelle mentorer og økonomisk støtte til aktiviteter.

Der kan søges om i alt 12,5 mio. kr. i år. På Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside kan man læse de nærmere kriterier for at komme i betragtning, når puljemidlerne skal uddeles.


Gå tilbage

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+