Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Sameksistens
Mandag den 4. juni 2018
Podcast stjæler ikke
lyttere fra flow-radio
Flere danskere lytter til podcasts hver uge – uden at kannibalisere på de traditionelle radiokanalers lyttertal. Nye spørgeundersøgelser viser nemlig, at de to typer af radiodækning snarere må siges at supplere hinanden.

Ni ud af 10 danskere er hver uge forbi en af flow-radiokanalerne, når de er på vej til arbejde i bilen, sidder på kontoret eller laver aftensmad i køkkenet. Den gennemsnitlige lyttetid per dag er knap to timer, så radio er et markant medie for mange danskere.

Men nu er der så vokset en podcast- og on demand-lytning frem. Udviklingen er især sket gennem det seneste år, og den gælder særligt de yngre lyttere. Sidste år var den ugentlige dækning for podcast og on demand-radio således 15,7 procent, mens den blandt de unge var oppe på 25 procent, og det er en markant stigning i forhold til årene før.

Fremtidens radio

– Radioen kommer til at udvikle sig i to tydelige spor, forudser radiochef Gustav Lützhøft fra DR. – I det ene spor vil der fortsat være stærke flow-radiokanaler, som samler danskerne i fællesskaber omkring direkte dansk indhold, mens vi i det andet spor vil se en stigende brug af podcasts. Det sidste er en digital knopskydning, som åbner for nye muligheder, fordi vi som podcast-lyttere er mere fordybede i indholdet.

– Arbejdet med at udvikle DR's radiotilbud kommer også til at handle om, at det samlede radioindhold skal være lettere at finde, når og hvor man vil. Omdrejningspunktet er vores radioapp, der både præsenterer DR's direkte flowkanaler og vores podcasts, slutter Gustav Lützhøft.

Nye podcasts fra DR

 • "Bogselskabet" med Anne Glad, produceret direkte til podcast, hvor lytterne kan møde aktuelle forfattere som Leonora Christine Skov, Helle Helle og Leif Davidsen – når de selv vil.
 • "Den nye stil" dykker ned i dansk hiphops historie.
 • Til de unge lyttere er der lavet P3-fiktionspodcasten "Det med liv".


  Gå tilbage

 • Anne Glad laver podcast-serien 'Bogselskabet', hvor DR's lyttere kan møde aktuelle forfattere (foto Agnete Schlichtkrull). Klik for større billede

  Lytningen til DR's podcasts er stigende, uden at det har medført et mærkbart fald i lyttertallene for den traditionelle flow-radio. Klik for større billede

  > Webmaster

  > Support
  > Privacy
  > Cookies
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
  Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+