Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Cinemateket
Tirsdag den 8. maj 2018
Hergé fortæller
historien om Tintin
Onsdag den 9. maj viser Cinemateket i København dokumentarfilmen "Tintin og mig". Det er tegneren Hergés selvbiografiske rejse – skildret af den danske instruktør Anders Østergaard. Inden visningen fortæller han om arbejdet med filmen.

Anders Høgsbro Østergaards film "Tintin og mig" stiller spørgsmålet "Hvorfor bliver tegneserien Tintins Oplevelser ved med at fascinere sine læsere længe efter, at de er blevet voksne?".

Svaret forsøger Tintins belgiske skaber, Hergé, selv at give via et ugelangt interview, som aldrig før har været offentliggjort i sin oprindelige ordlyd. Her forklarer han, hvordan Tintins eventyr var dybt forbundet med spændinger og konflikter i det tyvende århundrede og i hans eget privatliv.

"Tintin et moi" er med andre ord en selvbiografisk rejse gennem Hergés liv og værk – fortalt med hans egen stemme fra de oprindelige interviewbånd.

Anders Høgsbro Østergaard præsenterer filmen onsdag den 9. maj, og i de følgende uger vises en stribe Tintin film. Den 19. maj bliver der igen mulighed for at se "Tintin og mig" – dog uden oplæg af Anders Østergaard.

Yderligere information på dfi.dk/cinemateket.


Gå tilbage

Cinemateket viser dokumentarfilmen 'Tintin og mig' med introduktion af dens danske instruktør Anders Høgsbro Østergaard. Tidspunktet er onsdag den 9. maj kl. 19.15. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+