Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ny stilling
Lørdag den 10. marts 2018
DR styrker trosstoffet
DR sætter ekstra fokus på tros- og eksistensstoffet med oprettelsen af en stilling som redaktør for DR Tro.

Den nye stilling hører ind under DR Kultur, og posten bliver besat af en gammel kending i DR – nemlig Christoffer Emil Bruun, som hver uge er vært for P1-programmet "Tidsånd". Det er et program, som han for øvrigt fortsætter med at lave. selv om titlen på visitkortet nu bliver ændret.

Christoffer Emil Bruun er 45 år, og han har været ansat i DR siden 1994 – bortset fra årene 2011-2016, hvor har var kronikredaktør og lederskribent på Politiken. Han kom oprindeligt ind i Radiohuset via DRs talenthold.

Christoffer Emil Bruun er uddannet historiker fra Københavns Universitet, og han har gennem årene taget turen fra ungdomsstoffet i det hedengangne "P4-i-P1" og "U-land undersøger" over at beskæftige sig med sproget i "Sproglaboratoriet" på P1 til nu at se på tidsånden. Han har også lavet en række historieprogrammer på både radio og tv – blandt andet programserierne "Der er noget galt i Danmark" på DR2 og "Kold krig" på DR K.

Troen præger samfundet...

– Trosstoffet er grundlæggende for vores kultur – og for alle kulturer, siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen. Troen er væsentlig i mange menneskers liv – og i mange af de konflikter, som præger samfundet i dag. I de seneste år har vi derfor arbejdet med en styrkelse af stoffet på både radio og tv. Og nu sikrer vi det fortsatte, daglige fokus med ansættelsen af Christoffer Emil Bruun som redaktør.

Christoffer Emil Bruun får blandt andet den daglige ledelse af trosprogrammer i radioen som "De højere magter", "Tidsånd" og gudstjenesten søndag på P1. Desuden skal han være med til at igangsætte nye tv-programmer om trosstoffet.

– For nogle kan det forekomme lidt støvet og gammeldags, siger Christoffer Emil Bruun. – Men tro og religion er jo i virkeligheden noget af det vildeste og mest eventyrlige, som findes i vores verden. Og jeg oplever, at religion i dag fylder mere i samfundet og debatten, end den har gjort i mange år.


Gå tilbage

Christoffer Emil Bruun er tiltrådt som redaktør for trosstoffet i DR med omgående virkning (foto Bjarne Bergius Hermansen). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+