Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Kvindefodbold
Mandag den 8. januar 2018
DR kan vise alle
hjemmekampene...
Seerne kan se frem til mere kvindefodbold på DRs kanaler i de kommende seks år. DR og Dansk Boldspil-Union har nemlig lavet en aftale, der løber frem til udgangen af 2023.

2017 var et stort år for de danske fodboldkvinder, der fik sølvmedaljer ved sommerens EM. Men det var også et år hvor kvinderne følte de burde have mere i løn.

Måske kan den fortsatte tv-dækning være med til at øge interessen for kvindefodbold og dermed – på sigt – øge indtjeningesmulighederne...

I den forbindelse er det interessant, at DR og Dansk Boldspil-Union (DBU) har indgået en ny aftale, der betyder at DR kan vise kvindelandsholds-fodbold frem til udgangen af 2023.

Aftalen giver DR mulighed for at sende fra alle kvinde-fodboldlandsholdets hjemmekampe. På den måde bliver det blandt andet muligt at følge kvalifikationskampe til VM i Frankrig i 2019 og det senere EM i 2021, hvor sølvmedaljerne skal forsvares.

– Visningen af det kvindelige fodboldlandsholds kampe har været en god satsning, siger DRs mediedirektør Henriette Marienlund, – for seerinteressen er vokset i takt med at spillerne har klaret sig bedre og bedre. Det var en langsigtet satsning fra DRs side at vise mere kvindefodbold, og derfor er det også glædeligt, at vi med den nye aftale kan vise kvindefodboldens landsholdskampe i mindst seks år mere.

Kvindefodbolden generelt

Også for kommerciel direktør i DBU Jesper Lind Andersson er den nye samarbejdsaftale en positiv nyhed, ikke kun for kvindelandsholdet, men for kvindefodbolden generelt:

– DR har jo vist den udvikling, som kvindelandsholdet og kvindefodbolden generelt har gennemgået de seneste år, og som naturligt eskalerede med EM-finalen i sommer – med flere end 1,4 millioner danske seere. DR kan med rette tage sin del af æren for, at kvindelandsholdet er blevet en folkelig succes, siger Jesper Lind Andersson.

DR havde i forvejen rettighederne til at vise kvinde-fodboldlandsholdets kampe i 2018, så den nye aftale dækker over perioden 2019-2023.


Gå tilbage

Det danske kvindelandshold i fodbold sikrede sig sølvmedaljer ved sommerens EM. DR har med dækningen af holdets kampe været med til at styrke succesen – og måske også økonomien? (foto Mirko Kappes). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php