Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Seertal i 2017
Mandag den 8. januar 2018
Flere programmer
rundede millionen
Efter en årrække med næsten konstant fald i antallet af programmer med millionseertal voksede antallet af i 2017. I alt var der sidste år 117 programmer på dansk tv med mindst én million seere, mens tallet 2016 var 105.

På TV 2 voksede antallet af millionprogrammer fra 36 til 43, og knap to tredjedele af disse udgjordes af ny, dansk fiktion. Især var familiejulekalenderen "Tinkas juleeventyr" i december et stort seerhit. Den blev kronen på værket i TV 2s rekordstore fiktions-år 2017, hvor TV 2-kanalerne præsenterede ni nye, danske serier og sæsoner i den bedste sendetid.

Til gengæld havde TV 2 lidt færre sportsudsendelser med mindst én million seere i 2017 i forhold til året før. Det skyldes både at 2017 var et mindre sportsår end 2016, og at TV 2 i 2017 delte rettighederne til de to VM-håndboldslutrunder med DR. I 2016 var TV 2 alene om rettighederne til årets to EM-slutrunder i håndbold.

"X Factor" trækker million-seertal

Hos DR1 voksede antallet af millionprogrammer fra 69 i 2016 til 72 sidste år. Af disse millionprogrammer var de 13 dansk fiktion fordelt på fem afsnit af "Arvingerne III" og otte afsnit af "Matador".

Væksten i millionprogrammer hos DR1 skyldtes bl.a. VM-håndbold-rettighederne i januar og december. Samtidig er "X Factor" – ligesom de tidligere år – en stor bidragyder. I 2017 havde i alt 21 udgaver af "X Factor" og "X Factor – afgørelsen" millionseertal, mens 10 korte udgaver af TV Avisen mellem de to "X Factor"-programmer også havde millionpublikum.

Sportsbegivenheder

Også Kanal 5 kom i 2017 – for første gang – på listen over kanaler med millionseertal. Det opnåede Kanal 5 i efteråret, da Danmark i to play off-kampe mod Irland kvalificerede sig til VM i Rusland i 2018.

Årets mest sete fodboldkamp blev dog finalen ved EM i kvindefodbold, hvor i gennemsnit knap 1,5 mio. så med på TV 2 og DR1.

Ny målemetode

Medvirkende til flere millionseertal på dansk tv i 2017 er Kantar Gallups nye og forbedrede måling, kaldet Seer-Undersøgelsen, der også måler seningen af tv-indhold i husstande uden tv-apparat. Den nye målemetode er desuden mere præcis i registreringen af streamingen af tv-indhold hos de danske tv-selskaber. Samtidig har Kantar Gallup og de otte tv-selskaber bag Seer-Undersøgelsen indført, at et programs seertal inkluderer den sening, som sker via bl.a. streaming 1-7 dage efter tv-visningen.

Opgørelsen af millionseertal i 2016 og 2017 er foretaget af TV 2 på baggrund af Kantar Gallups seermåling. Millionprogrammer er medtaget efter samme kriterier, som Kantar Gallup praktiserer i den ugentlige pressemeddelelse om tv-seningen, dvs. at programmerne skal have en varighed på mindst ti minutter, og at vejrprogrammer ikke er medtaget. Nyhedsudsendelser med mindst én million seere medtages dog som millionprogrammer, hvis de har en varighed på mindst ti minutter. En sportsbegivenhed i to eller flere halvlege er kun medtaget, hvis seergennemsnittet af halvlegene overstiger én million.


Gå tilbage

Fra TV 2-serien 'Badehotellet', som i 2017 var blandt de allermest sete programmer på dansk tv (foto Mike Kollöffel / TV 2). Klik for større billede

Fra afsnit 23 af 'Tinkas juleeventyr, som blev set af flere end 1,4 mio. seere på TV 2 lørdag 23. december (foto Agnete Schlichtkrull / TV 2). Klik for større billede

Den mest sete sportsbegivenhed i 2017 var DR1s transmission af VM-håndboldkampen Danmark-Argentina fredag 13. januar – umiddelbart efter 'X Factor'. I gennemsnit så 1.588.000 seere de to halvlege (arkivfoto, Scanpix / TV 2). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php