Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ny dramachef i DR
Mandag den 8. januar 2018
Christian Rank fik jobbet
Den 1. februar starter Christian Rank som dramachef i DR. Han kommer fra en stilling som executive producer hos TV 2 Fiktion.

Det bliver den 39-årige Christian Rank, der fra den 1. februar 2018 bliver ny dramachef i DR. Christian Rank er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole i 2005, og siden da har han primært arbejdet med produktion af tv-serier.

Christian Rank kommer til DR fra en stilling som executive producer hos TV 2 Fiktion, hvor han blandt andet har arbejdet med serierne "Rita" og "Norskov". Fra 2010 til 2014 var han producent på to af DRs store dramaserier – nemlig sæson 1 af "Arvingerne" og sæson 1 og 2 af "Lykke".

– Christian Rank repræsenterer nye kræfter, som både vil sætte en ny retning for DR Drama og vil kunne videreføre, hvad DR Drama er god til og har høstet så stor anerkendelse for både i Danmark og i udlandet, siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.

25 medarbejdere

Christian Rank afløser Piv Bernth, der har været DRs dramachef siden 2012, og som 1. december startede et nyt produktionsselskab efter cirka 30 års tilknytning til DR som freelance-instruktør, producent og dramachef.

Den faste stab i DRs dramaafdeling består af 25 personer, der på hver dramaproduktion samarbejder med en lang række eksterne aktører, fra produktionsselskaber til skuespillere, manuskriptforfattere, klippere og instruktører.

Ud over at blive set på de danske tv-skærme er nogle af de mest populære DR-dramaserier blevet vist i op mod 150 lande. Det internationale gennembrud for DRs drama kom i 2002, hvor serien "Rejseholdet" modtog en Emmy, og allerede året efter blev den fulgt op af "Nikolaj og Julie", som også fik en Emmy.

FAKTA:

DRs dramachefer de seneste 20 år
1994-1998 Rumle Hammerich
1999-2012 Ingolf Gabold
2012-2017 Piv Bernth
2018- Christian Rank


Gå tilbage

Jeg har stor respekt for DR Dramas hidtidige succeser, og jeg er samtidig meget bevidst om, at det er nødvendigt at tænke i nye muligheder og løsninger, så DR fortsat kan levere markante og relevante fortællinger til et bredt publikum, siger DRs nyudnævnte dramachef Christian Rank (foto Michael Langhoff). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php