Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Hackerangreb
Lørdag den 16. december 2017
Mange private er ramt...
Næsten 250.000 danskere har oplevet, at blive afpresset af hackere.

Seks procent af danskerne i alderen 18-70 år har oplevet at blive udsat for ransomware, hvor kriminelle overtager kontrollen med deres computer, krypterer indholdet, og kun vil frigive det igen, hvis der betales en løsesum. Det viser en undersøgelse blandt godt 2.000 danskere som Userneeds har foretaget for Ingeniørforeningen, IDA.

IDAs ekspert i it-sikkerhed, Jørn Guldberg, finder det bekymrende, at så mange almindelige danskere bliver udsat for den slags kriminalitet.

– Et fysisk indbrud, hvor materielt isenkram og ting med affektionsværdi forsvinder, kan være slemt nok, men computeren rummer i dag så mange personlige ting, at et gidsel-angreb, kan gøre endnu mere ondt. Der kan forsvinde timers arbejde, familiefotos og officielle papirer, som det vil være næsten umuligt at genskabe, med mindre at der løbende er taget back-up, siger han.

Angreb mod private

IT-kriminelle anvender nu også ransomware mod private, og derfor er det vigtigt, at danskerne begynder at tage sikkerhedskopier, mener Jørn Guldberg.

– Har man ikke en back-up, har de kriminelle et overtag, og man er enten hensat til at få en it-ekspert til at redde computeren, eller betale den løsesum, som hackerne forlanger. Det sidste er dog med til at understøtte kriminaliteten, og desuden er det langt fra sikkert, at de kriminelle låser computeren op igen. Og desuden kan jo efterlade et spor, så de nemt kan komme tilbage igen, siger han.

Ud over en løbende back-up er det vigtigt ikke at åbne mails fra ukendte afsendere og ukendte vedhæftninger. Desuden er det en god ide at opdatere programpakker og netværk med de seneste versioner, lyder det fra IDAs it-sikekrhedsekspert.


Gå tilbage

Spørgsmål: Har du oplevet ransomware eller lignende, som har blokeret din computer, hvor kriminelle har krævet et beløb for at låse den op igen? Klik for større billede

Spørgsmål: Hvad gjorde du, da du blev udsat for ransomware? Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php