Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Ingeniørforeningen, IDA
Søndag den 3.. december 2017
Danskernes webkame-
raer er åbne for hackere
Kun lidt over hver femte dansker dækker computerens kamera til. Det giver hackere mulighed for at skaffe sig billeder af situationer, som man nødigt vil dele med andre.

IDAs ekspert i it-sikkerhed, Jørn Guldberg, undrer sig over, at så mange danskere ser stort på sikkerheden omkring deres privatliv.

– Langt de fleste låser deres hoveddør, når de forlader hjemmet, og samme holdning burde de have til kameraerne på deres elektronik, siger han. – Det er nemlig i dag muligt for hackere på et meget lavt niveau, at få adgang til et stort antal computere, for derefter at overvåge folk. Det kan ske ved phishing eller falske hjemmesider, hvor folk uforvarende kommer til at falde i fælden.

Stigende digital kriminalitet

– Fysiske indbrud i private hjem har de seneste mange år været faldene, mens kurven for kriminalitet på nettet stiger, og derfor bør danskerne tage deres forholdsregler, lyder det fra Jørn Guldberg.

– Computeren følger os i dag mange steder, og den kan jo eksempelvis bruges til at afspille musik, mens man er i bad, eller er ved at klæde om. Det er situationer, hvor man umiddelbart tror at man er alene, og derfor ikke regner med, at andre kigger med. Men det kan man ikke altid være sikker på, og når det nu er så nemt at beskytte sig mod lurere, så burde flere gøre det, siger han og understreger, at kameraer på smartphones og nye fjernsyn også kan overtages af andre.

Et lille klistermærke koster ikke noget, og ellers kan man investere 30-40 kroner i en C-Slide. Det sidste er et lille plastikpanel der klæbes på, og som kan skydes frem og tilbage for at åbne og lukke for kameraet.


Gå tilbage

1.573 i aldersgruppen mellem 18 og 70 år, alle med et webkamera i deres computer, har deltaget i undersøgelsen. Den er gennemført af Userneeds for IDA. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php