Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Udspil fra justitsministeren
Lørdag den 21. oktober 2017
Han vil styrke
brugen af TV-overvågning
Vi kan få endnu mere ud af de ca.
1,5 mio. TV-overvågningskameraer, der er installeret rundt omkring i landet.

I et nyt udspil fremsætter justitsminister Søren Pape Poulsen fire tiltag, der skal styrke udnyttelsen af de tryghedsskabende kameraer.

Tiltagene handler både om hvor der kan TV-overvåges og hvordan man kan bruge billederne. Politiet skal have en ny side på politi.dk, hvorfra de let kan dele TV-overvågningsbilleder fra sager hvor de ønsker tip fra befolkningen. Samtidig går Rigspolitiet i dialog med de erhvervsdrivende, der bruger TV-overvågning, for at undersøge behovet for anbefalinger vedrørende kvaliteten af overvågningsudstyr.

Der vil også blive fremsat forslag om at visse erhvervsdrivende kan dele TV-overvågningsbilleder indbyrdes, f.eks. mellem de enkelte afdelinger af en kæde eller butikkerne i et indkøbscenter. Og så vil justitsministeriet lave et serviceeftersyn af de gældende regler for at TV-overvåge utrygge områder.

– Jeg ved, at man mange steder ønsker at TV-overvåge utrygge områder, men ikke kan gøre det med de nuværende regler, siger SikkerhedsBranchens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen. – Det kan f.eks. være kommuner, der gerne vil TV-overvåge strøgmiljøer med meget uro i aften- og nattetimerne.


Gå tilbage

I sikkerhedsbranchen håber man, at justitsministerens tiltag vil øge muligheden for at videoovervåge strøggader og lignende, der opleves som utrygge af lokalbefolkningen. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+