Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Digitalisering
Tirsdag den 12. september 2017
Søg i DRs gamle
programoversigter
Hvad blev der sendt i fjernsynet, da onkel Birger og moster Erna blev gift den 30. september 1975? Hvad bød radioens P3 på, lige nøjagtig da du blev født, eller hvordan så en nytårsaften på DRs ene TV-kanal ud anno 1952?

DR har fået digitaliseret sine gamle programoversigter fra starten i 1925 og frem til 1984, og fremover kan alle tilgå dem.

Programoversigterne giver f.eks. et billede af, hvad DR sendte i de første år efter starten i 1925, og hvad DR sendte under Anden Verdenskrig. Man kan også blive klogere på, hvad fjernsynet sendte lige efter starten den 2. oktober 1951, hvad P3 bød på efter starten i 1960'erne, eller hvordan en typisk tv-aften så ud i monopolets tid i 1970'erne.

– DRs programoversigter har ligget i papirudgaver gennem alle årene, og derfor var det tidligere et stort arbejde at finde oplysninger, når fagfolk eller private har spurgt, siger Louise Broch fra DR Arkiv og Proces. – Men da DR fik penge til at digitalisere sine arkiver, blev der også penge til at alle papir-programoversigterne nu er lagt på nettet.

– Nogle vil måske undre sig over, at man i første omgang kun kan søge frem til 1984. Men det skyldes, at DR fik elektroniske databaser fra det år, og det er derfor en anden proces at gøre dem tilgængelige på nettet.

Yderligere information på www.dr.dk.


Gå tilbage

DR har også allerede fået digitaliseret en del af sine store samling af historiske billeder, pressebilleder til DR-produktioner og billeder af værter og programmedarbejdere fra perioden 1950 til 1997. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php