Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Det sker i 2018
Lørdag den 25. august 2017
Mere kultur på DR1
DR styrker dækningen af kulturstof. Det betyder blandt andet et nyt, ugentligt kulturmagasin på DR1 i bedste sendetid og nyt litteraturprogram på DR K.

Fra 2018 vil DR1 bringe et ugentligt kulturmagasin, der skal formidle kultur, litteratur og musik til seerne i den bedste sendetid lige efter den sene TV Avis. Ambitionen er, at programmet skal være seernes indgang til kulturen, som den udfolder sig rundt om i landet.

DR vil også lancere et nyt litteraturprogram på DR K, og på DR1 bliver der en serie om danske forfattere. Kulturen styrkes også på radioen, hvor der sættes fokus på bøgerne, når P4 til næste år lancerer en podcast-serie, der tager afsæt i danskernes læseoplevelser.

Kultur i bedste sendetid

Om de nye tiltag siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen:

– DR er en aktiv medspiller i dansk kunst- og kulturliv, og vi har en vigtig rolle som formidler af dansk kultur, kunst, sprog og kulturarv. Derfor er jeg glad for, at vi nu sætter endnu mere fokus på kulturområdet.

På tværs af tv-kanalerne formidlede DR sidste år mere end 15.000 tv-timers "oplysning og kultur", som dækker bredt over eksempelvis historieformidling, undervisning og kulturmagasiner. Hertil kommer koncerttransmissioner, dansk dramatik og kulturdækning på DRs radiokanaler med blandt andet perspektiverende kulturindslag, specialmagasiner og dækning af dansk musik og musikliv.

De nye kulturprogrammer er stadig under udvikling. Detaljerede programbeskrivelserne og sendeplaner vil blive offentliggjort senere på året.


Gå tilbage

DR3 følger lige nu seks kongelige balletdansere i serien 'I forreste række' om Den Kongelige Ballet. Der er i det hele taget lagt op til, at DR skruer op for kulturen (foto DR Ung). Klik for større billede

– Jeg er stolt af, at vi nu kan præsentere en klar styrkelse af kulturstoffet og litteraturformidlingen, siger DRs kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen (foto Bjarne Bergius Hermansen). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php