Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Seerstatistik
Fredag den 7. juli 2017
Vi ser mest TV alene
DR1, TV 2 og børnekanalerne ser vi ofte sammen med andre, men alle nichekanalerne ser vi som regel alene. Det viser en status, som DR Medieforskning har lavet.

I 2016 foregik omkring 60 procent af tv-seningen i Danmark med en enkelt person foran skærmen, mens kun 40 procent blev set sammen med andre.

– Det er hovedkanalerne DR1 og TV 2 og børnekanalerne, som har den laveste andel af solosening. Det skyldes, at her ser man store, populære programmer som Melodi Grand Prix og Den store Bagedyst, siger medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

– Nichekanalerne ser man til gengæld oftest alene, og det skyldes sandsynligvis, at man her plejer sine egne mere eller mindre nørdede interesser – uden at involvere husstandens øvrige beboere.

– I dagtimerne er det omkring 70 procent af tv-seningen, der foregår alene, mens tallet falder til 50 procent i tv-stationernes bedste sendetid fra klokken 20.00 til 22.00.

Billard og dressurridning

– Kanaler som DR K, TV 2 News og Animal Planet er blandt de kanaler, som har en relativ høj andel af solosening. Det samme er tilfældet med flere af de mindre sportskanaler, som viser alt fra snooker (en form for billard, red.) til dressurridning.

– Godt nok er sport samtidig noget af det, der kan samle seerne allermest om skærmen – men det gælder primært de store fodbold- og håndboldturneringer på DR1 og TV 2 og ikke det utal af mindre sportsgrene, som især bliver vist på de mindre sportskanaler, siger Henrik Gregor Knudsen.

Til trods for at smartphones og tablets har holdt deres indtog de seneste 10 år, har tallene for solosening og samsening nærmest ikke ændret sig i løbet af årene, fremgår det af tallene.


Gå tilbage

Kun omkring 40 procent af al tv-sening foregår sammen med andre. Børnene har den laveste andel af solosening, mens aldersgruppen over 60 år har den højeste (foto Petra Kleis). Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php