Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Landdistrikterne
Søndag den 16. april 2017
Kommuner bør fremme bredbåndsudvikling
Henimod 300.000 danske husstande har fortsat ikke tidssvarende bredbånd. Og nogle landområder vil måske stadig være frakoblet den digitale vækst i 2020.

Et flertal i Folketinget vedtog i 2013 en målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en bredbåndshastighed på 100/30 mbit i 2020. Det er en ambitiøs målsætning, som det kan blive svært at opfylde.

En særlig udfordring er en række landdistrikter, hvor den dårlige mobil- og bredbåndsdækning kan komme til at svække væksten.

– Når 300.000 husstande fortsat ikke har tidssvarende bredbånd, så frygter jeg, at nogle landområder stadig er frakoblet den digitale fremtid i 2020, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. – Det kan medføre, at hussalget går i stå, virksomheder søger væk, og al vækst og udvikling forlader de pågældende landområder.

Markedskræfter fungerer ikke

Det optimale vil naturligvis være, at markedskræfterne sikrer den nødvendige internetdækning. Men sådan er det ikke i alle lokalsamfund.

– Når kommunerne laver bredbåndsudbud, der skal dække deres eget behov for internet på skoler, borgerservicecentre, sundhedshuse og biblioteker, så bør de samtidig stille krav til dækning af borgere og virksomheder i områder af kommunen, hvor markedskræfterne ikke leverer, siger Steffen Damsgaard.

– Derfor er det vigtigt, at man i det kommende teleforlig ikke indsnævrer og stækker kommunernes muligheder for at agere, men nærmere får præciseret rammerne klart og tydeligt.

Landdistrikternes Fællesråd har derfor fremsendt en udtalelse til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i forhold til moderniseringen af teleforliget.

Fakta

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Rådet omfatter 47 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,6 millioner danskere. Medlemmer er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.


Gå tilbage

– Jeg håber at kommunerne bliver tænkt ind i teleforliget, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php