Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Rammevilkår og lovgivning
Fredag den 31. marts 2017
Dronerne har deres
egen brancheforening...
Store dele af erhvervslivet har taget dronerne til sig, og branchen vil derfor vokse markant i de kommende år. For at sikre gode rammevilkår og fornuftig lovgivning har Dansk Erhverv og UAS Danmark etableret brancheforeningen DroneDanmark.

Ejendomsmæglerne bruger droner til at tage billeder fra luften af huse til salg. Landbruget kan bruge dem til at få styr på marker og sprøjtning. Redningsbranchen kan overvåge trafik ved ulykkessteder og få hurtigere overblik ved storbrande. Det er blot tre eksempler, hvor droner giver helt nye muligheder for borgere og erhvervsliv. Dronebranchen er i markant vækst, og både erhvervsliv og borgere kommer til at bruge de fjernstyrede flyvere meget mere i de kommende år.

DroneDanmark

Den første lovgivning, der regulerer droneflyvningen, er vedtaget, men mere er på vej. Derfor er industrinetværket UAS Denmark gået sammen med Dansk Erhverv og har dannet den første brede danske droneforening.

Foreningen, som er døbt DroneDanmark, blev stiftet den 29. marts 2017 på en generalforsamling i København. Foreningen vil arbejde for, at lovgivningen fremmer gode rammevilkår, så dronerne kan blive en vigtig vækstfaktor for os i Danmark.

UAS Denmark er et netværk, som siden 2013 har understøttet dronebranchens udvikling. UAS Denmark er initieret af HCA Airport i Odense og tæller i dag over 160 medlemmer. UAS Denmark fortsætter som industrinetværk, mens DroneDanmark vil være fokuseret på at fremme en konstruktiv regulering af branchen.

Dansk Erhverv repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder og brancher. Organisationens mission er at fremme medlemmernes konkurrencekraft i en globaliseret økonomi.


Gå tilbage

– Vi arbejder for at skabe gode vilkår for udvikling og anvendelse af droner, for vi ønsker at Danmark skal være et foregangsland for den ny teknologi, siger fagchef Jesper Højte Stenbæk fra Dansk Erhverv. – Det skal ske samtidig med at danskerne skal vænne sig til droner og borgernes rettigheder skal respekteres. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php