Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Filmmusik
Mandag den 9. januar 2017
Cinemateket fejrer Fuzzy
Cinemateket får besøg af musikeren Fuzzy, der har skrevet musik til film og tv gennem flere årtier.

Fuzzy (f. 1939) har været kreativt udøvende i snart en menneskealder, og der er stort set ikke den krog af det danske musikliv, hvor han ikke har været på færde.

I januar og februar viser Cinemateket på Det Danske Filminstitut en håndfuld af de danske film, som Fuzzy har komponeret musik til. Arrangementet er lavet i samarbejde med Brancheklubben for Film- og Mediekomponister og Goethe-Institut Dänemark.

Konservatorieuddannet

Fuzzy blev uddannet i musikteori og musikhistorie ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han bl.a. blev undervist af Finn Høffding og komponisten Per Nørgård. Derefter fortsatte han studierne i udlandet hos bl.a. modernisterne György Ligeti og Karlheinz Stockhausen.

Kælenavnet Fuzzy fik han af konservatoriekammeraten Per Stern på grund af den i hans øjne slående lighed med den forhutlede karakter af samme navn i William Boyds mange Hopalong Cassidy-westerns.

Filmarbejde

Fuzzy har samarbejdet med filminstruktører som Rainer Werner Fassbinder, Bille August, Kaspar Rostrup, Jannik Hastrup, Palle Kjærulff-Schmidt og Jørgen Leth.

Fuzzy skrev i sin tid fanfaren til TV-Avisen og kendingsmelodien til filmmagasinet Bogart samt musikken til En by i Provinsen. Han blev et kendt ansigt på tv i 80'erne og 90'erne med sine musikalske børne- og ungdomsprogrammer.

Yderligere information på dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket.


Gå tilbage

De fleste kender komponisten med det flotte fuldskæg og den svirpende hestehale som Fuzzy, men han bærer også det borgerlige navn Jens Wilhelm Pedersen. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+

sojle.php