Carl Th. Dreyer Prisen 2008
Tirsdag den 5. februar
Morten Hartz Kaplers modtager pris
Morten Hartz Kaplers modtager Carl Th. Dreyer-prisen 2008 for mod, originalitet og provokation i sin leg med fiktion og sandhed i filmen, "AFR - i sandhed en utrolig løgn".

Kaplers fik sidste år stor opmærksomhed for sin kontroversielle film, der hovedsageligt består af dokumentariske tv-klip, som er stykket sammen til en fiktiv historie om mordet på statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Den unge instruktør (født 1971) begyndte sin professionelle løbebane i 90'erne som trapez-artist og kurator og udstillingsarrangør af internationale kunstudstillinger. Han har studeret på den tjekkiske filmskole, FAMU, og var fra 2001 til 2004 medlem af den alternative filmskole, Super 16. Derudover har han produceret flere film på Filmværkstedet og instrueret tv-programmer, reklamefilm og musikvideoer. I 2000 modtog Kaplers et toårigt stipendium fra Statens Kunstfond til at udvikle sin egen dramaturgi.

Carl Th. Dreyer Prisen uddeles af Carl Th. Dreyers Mindefond. I henhold til fondens vedtægter tildeles prisen "fortrinsvis yngre filminstruktører eller andre kunstnere inden for filmbranchen som anerkendelse af en fremragende kunstnerisk indsats".

Prisen uddeles onsdag den 6. februar 2008, kl. 14.00 i Restaurant og Café SULT, Gothersgade 55, København

Prisen er på 50.000 kr.

Morten Hartz Kaplers i "AFR".