Seersucces
Søndag den 22. december 2019
TV 2 fik 46% af sportsseningen
Når danskerne ser sport og sportsnyheder på tv, er det i høj grad TV 2s hovedkanal og TV 2 Sport, som bliver valgt. Det viser en analyse på baggrund af data fra Seer-Undersøgelsen i Danmark.

I 2019 frem til og med 9. december er knap 46 procent af danskernes sportssening foregået på TV 2s kanaler. Det er på niveau med 2018 – og dobbelt så meget som nummer to, når det gælder sportssening.

TV3-kanalernes tilbud står nemlig for knap 23 procent af sportsseningen, mens DR-kanalerne leverer godt 16 procent. Discovery-kanalerne står i 2019 indtil videre for godt 14 procent af sportsforbruget.

Den nye kanal Xee står for én procent af sportsseningen i hele 2019, men kanalen er også først for alvor begyndt at sende sport efter sommerferien. I de seneste godt tre måneder har kanalen stået for knap 2,5 procent af danskernes sportsforbrug – i kraft af rettigheder til især engelsk fodbold.

Vi så sport i 87 timer

Frem til og med 9. december har hver dansker på tre år og derover i 2019 set tv-sport i knap 87 timer.

– På TV 2s kanaler handler det ikke bare international fodbold, men om et bredt spektrum af den topsport, som danskerne interesserer sig for, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. – Samtidig kommer vi rundt overalt i landet, for der findes ikke den krog, vi ikke har produceret fra, og det tror jeg også betyder noget. Det gør det i hvert fald for os.

– Desuden har vores journalistiske formidling af sporten naturligvis en betydning...

Ny sportskanal fra 4. januar

I 2020 udvider TV 2 sit samlede udbud af sport markant i kraft af nye, store rettigheder og øget sendetid. Det sker på den kommende sportskanal TV 2 Sport X og på en lang række ekstrakanaler på TV 2 Play, som kommer hyppigt i brug, når TV 2 kan vise flere sportsbegivenheder, end der er plads til på to sportskanaler og en hovedkanal.

TV 2 Sport X etableres som en digitalt født kanal og med det strategiske mål at styrke streamingtjenesten TV 2 Play. Når kanalen er i luften fra 4. januar, bliver det med en række internationale sportsrettigheder med nogle af verdens største stjerner, herunder fodboldrettighederne til den spanske La Liga, den italienske Serie A og den amerikanske MLS.

Hertil kommer tennis fra ATP-turneringerne og Wimbledon, NBA-basketball, X Games, VM-atletik, skiskydning samt VM-konkurrencer i alpint skiløb og langrend.

TV 2 Play og tv-distributørerne

TV 2 Sport X kan ses via TV 2 Play, hvor TV 2 nu lancerer en særlig pakke: "Favorit + Sport". Den indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 Sport og TV 2 Sport X. Sportspakken giver også adgang til de mange særlige sportstransmissioner, som alene sendes på ekstrakanalerne hos TV 2 Play.

I januar 2020 åbner TV 2 Play for, at alle eksisterende kunder får adgang til streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

TV 2 SPort X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 Sport X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører og i mange antenneforeninger, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.