Dagmar og Imperial
Lørdag den 30. november 2019
Ny chef skal styrke
biografikoneres profil
Nordisk Film biograferne Dagmar og Imperial har fået Lene Pia Madsen som biografchef. Hun er en markant profil i det københavnske kulturliv, og hun får til opgave at positionere biograferne i forhold til hovedstadens kulturelt orienterede biografgæster.

Lene Pia Madsen har mangeårig erfaring med ledelse og udvikling fra blandt andet Cinemateket, Sandrew Metronome Filmdistribution, Det Danske Filminstitut og filmfestivalen CPH:DOX. Hun har stået bag en række kulturbegivenheder som den årlige open air-filmvisning i Konges Have samt publikumsmagneterne "Friday Late Night" og "Soirée Filles" i Cinemateket, ligesom hun sammen med Henrik Vibskov og Brødrene Dessner fra The National fik kunstdelen af Refshaleøens store festival HAVEN på landkortet.

– Lene Pia Madsen har solid erfaring, stærke idéer og masser af udviklingskraft, siger Louise Møller, der er områdechef i Nordisk Film Biografer. – Jeg er overbevist om, at hun vil kunne styrke Dagmars og Imperials profiler og sikre den bedst mulige afvikling af unikke events i tæt samarbejde med resten af organisationen i Nordisk Film Biografer.

Kulturinstitutioner

For Lene Pia Madsen, som allerede er tiltrådt i stillingen, er Imperial og Dagmar to af Københavns allerfineste kulturinstitutioner:

– Imperial er københavnernes store premierebiograf med teknik og udstyr, der kan gøre selv den største nørd lykkelig, erkender hun. – Og Dagmar – det er Carl Th. Dreyers historiske biograf, med smukke Art deco-detaljer og en historie der går helt tilbage til slutningen af trediverne. At være med til at gøre disse to ikoniske biografer endnu mere relevante for et kræsent, nutidigt publikum er et kæmpestort privilegium!

Lene Pia Madsen skal gøre Nordisk Film-biograferne Dagmar og Imperial endnu mere relevante for hovedstadens kulturpublikum og filmelskere.