TV 2s public service-redegørelse
Tirsdag den 2. maj 2018
Historisk rekord
for TV-nyheder
TV 2 har netop offentliggjort sin public service-redegørelse for 2017, og heraf fremgår bl.a., at 21 procent af TV 2 hovedkanalens programflade i 2017 – svarende til 1.531 timer – bestod af nyhedsudsendelser.

Stigningen i TV 2s nyhedsdækning skyldes bl.a., at 2017 var det første hele år med de udvidede 18 Nyhederne, som blev indført i august 2016, og som betød, at TV 2 nu har tre hovednyhedsudsendelser i aftenfladen på hverdage. I de nævnte timetal og andele indgår hverken sportsnyheder eller regionale nyheder.

– Udbuddet af nyheder på talrige platforme er større end nogensinde tidligere, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, – og også fake news, forvrængninger og såkaldt clickbait er blevet en del af vores virkelighed. I denne situation er troværdig, professionel nyhedsformidling afgørende for samfundet – og formentlig vigtigere end nogensinde.

Stigende seertilslutning

TV 2s nye public service-redegørelse viser, at danskerne i 2017 brugte en større andel af deres TV 2-sening på netop nyheder end i de seneste mange år. Alle TV 2s nyhedsudsendelser i aftenfladen havde i 2017 fremgang i seertilslutning.

TV 2s fokus på nyheder understreges yderligere, hvis man medregner sportsnyheder og regionale nyheder i den samlede nyhedsdækning, som f.eks. ville udgøre 28 procent af programsendetiden mellem klokken 17.00 og midnat.

Dansksproget tv

TV 2s kanaler sendte sidste år 24.361 timer dansksproget tv – cirka 350 timer flere end i 2016. Det er tredje år i træk, at TV 2-familien leverer landets største udbud af dansksproget tv til seerne.

TV 2s hovedkanal sendte i 2017 knap 5.000 timers dansksproget indhold svarende til 72 procent af programtimerne – den næsthøjeste andel nogensinde på hovedkanalen.

– Et af de steder, hvor TV 2 i særlig grad rykkede sidste år, var på danske fiktionsserier, siger Merete Eldrup. – 2017 blev derfor vores hidtil største fiktions-år.

– Generelt har dansksproget indhold vores allerstørste fokus. Vi vil tæt på danskernes liv, glæder, sorger, udfordringer og udvikling, og netop det danske indhold sikrer den nærhed, relevans og debat, vi ønsker med seere og brugere.

Sådan har antallet af nyhedstimer mellem klokken 6.00 om morgenen og frem til midnat udviklet sig på TV 2s hovedkanal siden 2013. Timetallene omfatter alene landsnyhedsudsendelser. (Kilde: TV 2s public service-redegørelser / Kantar Gallup)

TV 2s kanaler har øget mængden af dansksproget indhold i hvert af de senere år. Den mest markante stigning skete i 2015, hvor TV 2 Sport erstattede TV 2 Film i TV 2s kanalportefølje. (Kilde: Kantar Gallup)

Sådan har andelen af dansksprogede programmer på TV 2s hovedkanal udviklet sig fra 2009 og frem til 2017, hvor andelen på 71,6 procent var den næsthøjeste nogensinde. Regionale programmer er ikke medregnet. (Kilde: TV 2s public service-redegørelser / Kantar Gallup)