De olympiske Lege
Onsdag den 9. august 2017
Discovery og DR
indgår partnerskab
Discovery Networks Danmark har indgået et partnerskab med DR om at dele dækningen af vinter-OL i 2018 i PyeongChang, Korea, samt sommer-OL i 2020 Tokyo, Japan.

Det er et helt nyt partnerskab, der skal formidle OL i PyeongChang i 2018 og OL i Tokyo i 2020 til danskerne. Den danske aftale kommer i forlængelse af, at Discovery har indgået mere end 20 tilsvarende partnerskaber rundt om i Europa.

Med aftalen videresælger Discovery dele af de eksklusive free-to-air audiovisuelle rettigheder til de kommende to Olympiske Lege samt udvalgte digitale rettigheder til DR. Discovery og det Discovery-ejede Eurosport bevarer dog retten til at transmittere alle øjeblikke fra OL på TV såvel som på Discovery og Eurosports digitale og mobile tjenester. Dermed kan danskerne følge mere end 100 begivenheder live og on demand på alle enheder, når og hvor de vil.

OL er yderst populært i Danmark. I gennemsnit så alle danskere over 3 år mere end 20 timers tv fra OL i Rio i 2016. Under Legene i Rio var 19 ud af de 20 mest sete programmer i TV overhovedet om OL. Tilsvarende brugte alle danskere over 3 år mere end otte timer i alt på vinter-OL i Socchi i 2014.

Disse rettigheder
beholder Discovery

Med aftalen får Discovery Networks Danmark eksklusiv adgang til live-dækning af 50 pct. af disciplinerne ved vinter-OL i 2018 i PyeongChang, Korea, samt ved sommer-OL i 2020 i Tokyo i Japan. Discoverys eksklusive rettigheder omfatter bl.a. ishockey, landevejscykling og tennis.

I tillæg til de ovennævnte discipliner får Discovery også adgang til de håndboldkampe, der ikke har dansk deltagelse eller er semifinaler og finale. Discovery får endelig også adgang til tidsforskudt at sende de OL-begivenheder, som DR har eksklusiv live-adgang til.

Discovery kan også vise alle discipliner live og forskudt fra begge Olympiske Lege på selskabets kommende streamingplatform, Eurosport Player.

DRs rettigheder

DR får eksklusiv adgang til at live-dække de andre 50 pct. af de to Olympiske Lege, inklusive alle håndboldkampe med dansk deltagelse samt semifinaler og finale i håndboldturneringerne. DR får desuden adgang til tidsforskudt at sende de OL-begivenheder, som Discovery har eksklusiv live-adgang til.

På de digitale og mobile platforme kan DR live-vise fra de discipliner, DR har eksklusive TV-rettigheder til. Øvrige discipliner kan vises forskudt.

Fakta om Discovery

Discovery Networks Danmark er den danske medievirksomhed bag blandt andet Kanal 5, 6'eren, Eurosport- og Discovery-kanalerne samt streamingtjenesterne Dplay og Eurosport Player. De i alt 13 TV-kanaler har tilsammen en kommerciel seerandel på godt 21 pct. Kanalerne er en kombination af actionbetonet underholdning, samt sport som fodboldlandsholdets kampe, Superligaen og Premier League. Discovery Networks Danmark har en dansk ledelse og er ejet af Discovery Communications.