Sony Xperia XZ Premium
Mandag den 15. maj 2017
Super-slowmotion
– optaget med smartphone
Sonys nye mobiltelefon kan optage super-slowmotion, der giver en fire gange langsommere gengivelse end man kan opnå med nogen anden smartphone på markedet.

Den 11. maj havde Sony Mobile Communications – dvs. Sonys afdeling for mobiltelefoner – premiere på verdens første crowdsourcede super-slowmotion-video, der udelukkende er skudt med en smartphone.

Setup'et til filmen er lavet af den prisvindende filminstruktør Chris Cairns, og optagelserne er lavet af 120 amatør-filmfotografer fra 21 lande. Alle scener er optaget med det nye Motion Eye-kamera, som er indbygget i mobiltelefonen Xperia XZ.

– Sony spurgte mig om jeg ville lave nogle setups, som ville se cool ud, når de blev optaget i super-slowmotion med 960 bill/sek, siger Chris Cairns. – Det er vildt, at man kan have den mulighed i lommen – når f.eks. en ven vil lave en saltomortale eller hopper i poolen. Resultatet er videooptagelser af hændelser, som ikke umiddelbart kan ses med det menneskelige øje. 960 billeder i sekundet giver nemlig en afspilning som er fire gange langsommere end med nogen anden smartphone.

Hele videoen kan ses her: youtube.

Herudover har Xperia XZ Premium smartphonen features som:

  • 5.5 tommer 4K HDR display
  • Predictive Capture og 4K videorecording
  • Qualcomm Snapdragon 835 64-bit Mobile Platform
  • 3.230 mAh batteri med Smart Stamina og Qnovo Adaptive Charging

  • Filminstruktøren Chris Cairns havde lavet en serie setups, der egnede sig til super-slowmotion med 960 bill/sek. Derefter lavede 120 amatører en stribe optagelser med den nye Xperia XZ Premium smartphone. Det hele foregik på halvøen Tr¢ia syd for Portugals hovedstad Lissabon.