100 millioner billeder
Fredag den 31. marts 2017
Ritzau overtager Polfoto
JP/Politikens Hus har fredag indgået aftale om salg af Polfoto til Ritzaus Bureau med virkning fra 1. april. Ritzau overtager Polfotos medarbejdere, know-how og samtlige billedpartnerskaber.

Aktiviteterne i billedbureauet integreres fuldt ud i Ritzaus virksomhed, som dermed bliver en stærk aktør på billedmarkedet med både bureauerfaring og en omfangsrig samling af redaktionelle og kreative billeder.

– Ritzaus Bureau har længe været det eneste nationale nyhedsbureau i Europa, som ikke har haft sit eget fotobureau, siger bureauchef Lars Vesterløkke. – Derfor er det et vigtigt strategisk skridt for os, at vi nu får knyttet en fotonyhedstjeneste til vores forretning.

Polfoto vil under det nye ejerskab blive omdøbt til Ritzau Foto.

To sider af samme sag

– I en nyhedstjeneste som vores er tekst og billeder i virkeligheden to sider af samme sag, siger Lars Vesterløkke. – Derfor tror vi på, at overdragelsen vil være til gavn for kunderne, og at vi på den basis kan finde nye veje og løsninger, der skaber værdi.

JP/Politikens Hus fortsætter efter frasalget af Polfoto som en af fotobureauets største og vigtigste billedkunder, ligesom mediekoncernen, der er Ritzaus største aktionær, også vil være en af de vigtigste leverandører af billeder til fotobureauet.

Fakta om Polfoto

Polfoto er Danmarks største billedbureau med adgang til flere end 100 millioner billeder og 1 million filmklip.

Polfoto har eneret på salg af billeder taget af fotograferne på Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Derudover samarbejder Polfoto med en lang række freelancefotografer og ca. 80 nyheds- og billedbureauer fra hele verden, ligesom bureauet er eksklusiv agent for The Associated Press i Danmark.

Fakta om Ritzaus Bureau

Ritzaus Bureau er Danmarks største nyhedsbureau med fokus på hurtig og troværdig nyhedsproduktion.

Ritzaus Bureau fejrede i 2016 sit 150 års jubilæum.

Ritzau leverer nyheder døgnet rundt til de danske medier, myndigheder, organisationer og virksomheder.

Fakta om JP/Politikens Hus:

JP/Politikens Hus udgiver Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken på tryk, web og mobil.

Koncernen står også bag JP/Politikens Forlag og Politikens Lokalaviser, som udgiver cirka 75 lokale ugeaviser i Danmark og Sverige.

JP/Politikens Hus beskæftiger 2.400 ansatte og havde i 2016 en omsætning på 2,9 mia. kr.